Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί 2021: Ποιοι είναι στην πρώτη δεκάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί 2021: Ποιοι είναι στην πρώτη δεκάδα

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί 2021: ι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα της MRB

Οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB δίνουν νέα στοιχεία για το πως κινείται αυτή τη στιγμή το εκλογικό σώμα, τι ψηφίζουν οι πολίτες, ποιος αρχηγός είναι ο πιο δημοφιλής, αλλά και ποια είναι η άποψη που έχουν οι πολίτες για τους υπουργούς. Σύμφωνα με την MRB στο ερώτημα “ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του”, την υψηλότερη βαθμολογία παίρνει ο Νίκος Δένδιας και ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αμέσως μετά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, η δημοτικότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέρχεται στο 38,8%. Ο Αλέξης Τσίπρας αξιολογείται θετικά από το 31% των πολιτών.

Οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων αρχηγών:

Φώφη Γεννηματά -> 20,8%

Δημήτρης Κουτσούμπας -> 13,8%

Γιάννης Βαρουφάκης -> 13,4%

Κυριάκος Βελόπουλος -> 10

Ξεκάθαρο προβάδισμα 13% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς την πρόθεση ψήφου, οι πολίτες που απάντησαν στην έρευνα της MRB επιλέγουν ΝΔ σε ποσοστό 36,7% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να βρίσκεται δηλαδή στις 12.9 μονάδες.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,1% και ακολουθει το ΚΚΕ με 5,2%.

Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου λαμβάνει 3,5% και το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, με 3% μπαίνει οριακά στη Βουλή, σε περίπτωση βέβαια που είχαμε σήμερα εκλογές.

Στην παράσταση νίκης προηγείται και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα η Νέα Δημοκρατία, αν και το κυβερνών κόμμα έχει απωλέσει περίπου 6 μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Πλέον, η διαφορά είναι στο 36% στην παράσταση νίκης (54,7% ΝΔ έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ), όταν τον Δεκέμβριο του 2020 η διαφορά ήταν στο 42,8%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις