Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί 2021: Ποιοι είναι στην πρώτη δεκάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί 2021: Ποιοι είναι στην πρώτη δεκάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί 2021: ι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα της MRB

09.07.2021 | 11:26

Οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB δίνουν νέα στοιχεία για το πως κινείται αυτή τη στιγμή το εκλογικό σώμα, τι ψηφίζουν οι πολίτες, ποιος αρχηγός είναι ο πιο δημοφιλής, αλλά και ποια είναι η άποψη που έχουν οι πολίτες για τους υπουργούς. Σύμφωνα με την MRB στο ερώτημα “ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του”, την υψηλότερη βαθμολογία παίρνει ο Νίκος Δένδιας και ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αμέσως μετά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, η δημοτικότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέρχεται στο 38,8%. Ο Αλέξης Τσίπρας αξιολογείται θετικά από το 31% των πολιτών.

Οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων αρχηγών:

Φώφη Γεννηματά -> 20,8%

Δημήτρης Κουτσούμπας -> 13,8%

Γιάννης Βαρουφάκης -> 13,4%

Κυριάκος Βελόπουλος -> 10

Ξεκάθαρο προβάδισμα 13% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς την πρόθεση ψήφου, οι πολίτες που απάντησαν στην έρευνα της MRB επιλέγουν ΝΔ σε ποσοστό 36,7% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να βρίσκεται δηλαδή στις 12.9 μονάδες.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,1% και ακολουθει το ΚΚΕ με 5,2%.

Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου λαμβάνει 3,5% και το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, με 3% μπαίνει οριακά στη Βουλή, σε περίπτωση βέβαια που είχαμε σήμερα εκλογές.

Στην παράσταση νίκης προηγείται και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα η Νέα Δημοκρατία, αν και το κυβερνών κόμμα έχει απωλέσει περίπου 6 μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Πλέον, η διαφορά είναι στο 36% στην παράσταση νίκης (54,7% ΝΔ έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ), όταν τον Δεκέμβριο του 2020 η διαφορά ήταν στο 42,8%.

Ετικέτες
Exit mobile version