Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εμβιλά διάρρηξη: Μπούκαραν στο σπίτι του παίκτη
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβιλά διάρρηξη: Μπούκαραν στο σπίτι του παίκτη

Εμβιλά διάρρηξη: Άγνωστοι, προς το παρόν, «μπουκαδόροι» διέρρηξαν τη μπαλκονόπορτα της οικίας του σπουδαίου παίκτη

Μνήμες του…σερί των εισβολών σε οικίες ποδοσφαιριστών κυρίως του Ολυμπιακού τη διετία 2018-2019 φέρνει η διάρρηξη στην οικία του Γάλλου αμυντικού μέσου των «ερυθρολεύκων», Γιαν Εμβιλά, στη Γλυφάδα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άγνωστοι, προς το παρόν, «μπουκαδόροι» διέρρηξαν τη μπαλκονόπορτα της οικίας του σπουδαίου παίκτη, μπήκαν στο εσωτερικό και αφού δεν βρήκαν κάτι πιο πολύτιμο γι αυτούς, πήραν, όπως δήλωσε στην Αστυνομία ο Γάλλος διεθνής, δύο ζευγάρια γυαλιά. Ο βασικός παίκτης του Ολυμπιακού με τη μεγάλη προσφορά στην ομάδα του, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη, ειδοποιήθηκε ότι «κάτι τρέχει» στο σπίτι του, όταν χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο, συνεπεία του συναγερμού που έχει εγκατασταθεί στην οικία. Κατάλαβε αμέσως ότι είχαν μπει διαρρήκτες και ενημέρωσε τηλεφωνικά την Άμεση Δράση.

Μαζί με τους αστυνομικούς έφθασε και ο 31χρονος μέσος, ο οποίος προχώρησε και σε επίσημη καταγγελία στο Τμήμα Aσφαλείας της περιοχής. Οι αστυνομικοί που έχουν επιληφθεί της υποθέσεως, πέρα από άλλα στοιχεία, προσπαθούν και να απαντήσουν στο ερώτημα αν η εισβολή στην οικία του Εμβιλά, μπορεί να σχετίζεται με τις παλαιότερες διαρρήξεις και κλοπές, σε σπίτια που νοικιάζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τους άσους της.

Το 2019 μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, είχε συλληφθεί ένα ζευγάρι Αλβανών διαρρηκτών για συμμετοχή σε πενταμελή συμμορία η οποία είχε διαπράξει και τις κλοπές στα σπίτια των παικτών, αλλά και άλλων οικιών στις ίδιες περιοχές.

Τότε, ενώ είχαν συλληφθεί ένας άνδρας και μια γυναίκα από την Αλβανία, τρία άλλα μέλη δεν είχαν συλληφθεί. Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ του Alphafreepress, όταν ανακοινώθηκε η σύλληψη των δύο, που εμπλέκονταν και στην εισβολή στο σπίτι του Σέρχιο Αραούχο, τότε παίκτη της ΑΕΚ, τον οποίο, πολύ θα ήθελε η ομάδα του, ξανά στο ρόστερ της.

Ανέφερε το ρεπορτάζ:

«Ντρίμπλα και… γκολ, από την Αστυνομία στην πενταμελή συμμορία Αλβανών διαρρηκτών, οι οποίοι, πέραν του ότι είχαν ρημάξει τα Νότια Προάστια, ήταν και οι δράστες των ληστρικών εισβολών σε κατοικίες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ! Δύο από τα μέλη της σπείρας, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 34 και 35 χρόνων, αντίστοιχα, συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι διαφεύγουν. Οι επιδρομείς των πολυτελών μονοκατοικιών των Νοτίων Προαστίων, μεταξύ των άλλων… εκπορθήσεων και κλοπών είχαν εισβάλει στα σπίτια, όπου διέμεναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, Οτζίτζα Οφόε, Μεχντί Καρσελά, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπίμπρας Νάτχο, Ζοσέ Σα, Παπέ Αμπού Σισέ, Εμανουέλ Εμενίκε, Ματίας Ναουέλ, αλλά και ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο.

Οι ληστρικές εισβολές στα σπίτια των άσων των μεγάλων συλλόγων της χώρας, είχαν προκαλέσει και «αρρυθμίες» στο εσωτερικό των ομάδων, καθώς, κάποιοι από τους παίκτες χρησιμοποίησαν και τις εισβολές στο σπίτι τους, όπως ο Οτζίτζα Οφόε, για να «σπάσουν» τα συμβόλαιά τους και να φύγουν.

“Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Κατά τη διάρκεια των κλοπών, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με μετρητά. Πολύ γρήγορα, μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 33 περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Σημαντικά στοιχεία άντλησε η αστυνομία χάρις στην παρατηρητικότητα του πρώην άσου του Ολυμπιακού Φελίπε Πάρντο ο οποίος αντελήφθη τον Νοέμβριο ότι τον παρακολουθούσαν επίδοξοι διαρρήκτες της οικίας του και ανέφερε τα στοιχεία στην αστυνομία. Άλλωστε, τα μέλη της συμμορίας, προτιμούσαν σε ό,τι αφορά τις διαρρήξεις στα σπίτια των άσων των γηπέδων να πιστοποιούν πρώτα την αναχώρησή τους για την προπόνηση και στη συνέχεια να πραγματοποιούν την εισβολή ανενόχλητοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις