Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ σειρά: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη ζωή τους, οι τάσεις αυτοκτονίας και οι εθισμοί
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ σειρά: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη ζωή τους, οι τάσεις αυτοκτονίας και οι εθισμοί

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ σειρά: Ο εφιάλτης που έζησε μετά τον θάνατο της μητέρας του

Ο Πρίγκιπας Χάρι με αφορμή την νέα τηλεοπτική σειράς, που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με την Όπρα Ουίνφρι για την Apple TV+, αποκάλυψε κρυφές πτυχές του εαυτού του και της ζωής του. Συγκεκριμένα, μίλησε για το πως βίωσε τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, και πως βρήκε καταφύγιο στα ναρκωτικά και το ποτό, στην προσπάθεια του να διαχειριστή την απώλεια της. Ακόμα ανέφερε ότι κάθε φορά που βρίσκεται στο Λονδίνο νιώθει κυνηγημένος και απελπισμένος, και μόνο του στήριγμα ήταν η Μέγκαν Μαρκλ. «Αν δεν ζητούσα βοήθεια και δεν πήγαινα σε ψυχολόγο, θα έχανα τη Μέγκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, μετά από έναν τσακωμό με την παλιά σύντροφο του, η οποία του συνέστησε να βρει κάποιον να τον βοηθήσει. «Όταν μου είπε πως χρειάζομαι βοήθεια. Χωρίς να το αντιληφθώ, γύρισα στον 12χρονο Χάρι -σε εκείνη την ηλικία ‘έχασα’ τη μητέρα μου- και το αίσθημα της αδικίας που με είχε κατακλείσει τότε. Οι άνθρωποι που την κυνηγούσαν εκείνη τη μέρα στο τούνελ για να τη φωτογραφίσουν, φωτογράφιζαν και την κηδεία της»

Οι κρίσεις πανικού και το άγχος

Οι κρίσεις πανικού και το άγχος εμφανίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ από τα 28 έως τα 32 μου χρόνια έζησε τον εφιάλτη της ζωής του. «Για να αντέξω κατέφυγα στα ναρκωτικά και το ποτό. Ήμουν έτοιμος να δοκιμάσω και να κάνω τα πάντα, για να νιώσω έστω ελάχιστα καλύτερα». Κατάλαβε πως το μόνο που έκανε κάθε σαββατοκύριακο ήταν να πίνει και όχι γιατί το απολάμβανε. Ξανακέρδισε την ζωή του, όταν αποφάσισε να βάλει τέλος σε όλο αυτό και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. «Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που έμαθα στη ζωή μου είναι ότι κάποιες φορές πρέπει να επιστρέφεις στο παρελθόν για να διαχειριστείς ό,τι σε κάνει να νιώθεις άβολα, ώστε να γιατρευτείς».

Είχε δοκιμάσει και τη θεραπεία EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing) που βοηθάει στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων από συναισθηματική δυσφορία, στην οποία καταφεύγει κάθε φορά που είναι να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία. «Κάθε φορά που πηγαίνω στο Λονδίνο θυμάμαι το θάνατο της μητέρας μου και νιώθω κυνηγημένος και απελπισμένος. Πως δεν μπορώ να αποδράσω».

Η Μέγκαν σκεφτόταν να αυτοκτονήσει

«Ήταν ένα απόγευμα που είχαμε πάει στο Royal Albert Hall. Η Μέγκαν ήταν έγκυος τότε. Ένιωσα συντετριμμένος και την ίδια ώρα, πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου που είχαμε ‘κολλήσει’ σε αυτήν την κατάσταση. Ένιωσα ντροπή που είχε φτάσει σε αυτό το σημείο η ιστορία. Ντρεπόμουν να πάω στην οικογένεια μου, γιατί για να σας πω την αλήθεια -και θα την καταλάβουν πολλοί συνομήλικοι μου- ήξερα πως οι δικοί μου άνθρωποι δεν θα αντιδρούσαν με τον τρόπο που χρειαζόμουν».

«Νωρίτερα εκείνη τη βραδιά αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μου τις αυτοκτονικές τις σκέψεις και τις πρακτικές λεπτομέρειες για το πώς ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της… Εκείνο που την τρόμαζε πιο πολύ ήταν η καθαρότητα της σκέψης της. Δεν είχε χάσει το μυαλό της, δεν ήταν τρελή, δεν έπαιρνε χάπια μόνη της ούτε έπινε αλκοόλ, ήταν τελείως νηφάλια. Ήταν απόλυτα λογική, και όμως μέσα στη νύχτα την είχαν ξυπνήσει αυτές οι σκέψεις», αναφέρει στο ντοκιμαντέρ ο Χάρι. «Εκείνο που τη σταμάτησε από το να φέρει εις πέρας (τα σχέδιά της) ήταν πόσο άδικο θα ήταν για εμένα, μετά από όλα όσα είχαν συμβεί στη μαμά μου, να βρεθώ ξανά στη θέση να χάσω ακόμα μια γυναίκα από τη ζωή μου, και μάλιστα με το μωρό μας μέσα της».

Ο Χάρι παραδέχτηκε ότι σήμερα αισθάνεται κάποια ντροπή για το πώς αντέδρασε σε εκείνη την εξομολόγηση, δίνοντας στη γυναίκα του μια γρήγορη αγκαλιά προτού φορέσουν τα καλά τους και αναχωρήσουν από το σπίτι συνοδεία αστυνομικών για να «βρεθούν μπροστά σε ένα τείχος από κάμερες, παριστάνοντας ότι όλα είναι ΟΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παραστούν στο event που ήταν προγραμματισμένο εκείνη τη βραδιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις