Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σκασμένες φτέρνες – αντιμετώπιση: Έτσι θα απαλλαγείτε από τις «ρωγμές» του δέρματος
PLUS

Σκασμένες φτέρνες – αντιμετώπιση: Έτσι θα απαλλαγείτε από τις «ρωγμές» του δέρματος

Σκασμένες φτέρνες - αντιμετώπιση: Έτσι θα κάνετε τα πόδια σας να είναι πιο «ανάλαφρα»

Η αλήθεια είναι ότι η εποχή του σανδαλιού ήρθε και όσο και να πηγαίνουμε για πεντικιούρ οι λείες και ανάλαφρες  φτέρνες διαρκούν λίγο. Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά που μας συμβάινουν το καλοκαίρι σε άνδρες και γυναίκες. Αυτή την εποχή τα πόδια μας είναι περισσότερο εκτεθειμένα από ποτέ και δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με τις «ρωγμές» του δέρματος να μας χαλάνε την εικόνα και να μας ρίχνουν την αυτοπεποίθηση. Πέρα από αυτό όμως , οι λόγοι που θα έπρεπε να σας κάνουν να θέλετε να το αντιμετωπίσετε άμεσα είναι περισσότεροι από όσοι νομίζατε. Ο βασικότερος λόγος θα έπρεπε να είναι το γεγονός πως αν το αμελήσετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σκισίματα να βαθύνουν και να προκληθεί έντονος πόνος. Και έτσι να μη γίνει όμως, το να ξεφορτωθείτε αυτό το πρόβλημα θα σας κάνει να δείτε αλλαγή τόσο στο περπάτημά σας όσο και στη διάθεσή σας. Πάμε να δούμε λοιπόν, τι να κάνουμε για αναδόμηση και λείανση στις φτέρνες.

Mαγειρική σόδα

Το ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή και όχι μ! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 3 κουταλιές της σούπας διαλυμένες σε νερό. Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας (από τους αστραγάλους και κάτω) και κάντε μασάζ δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες, τα δάχτυλα των ποδιών και τους κάλλους (εάν υπάρχουν). Εάν το δέρμα είναι πολύ ξηρό, χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό και απλώστε λίγο ενυδατική κρέμα.

Λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι μια εξαιρετική λύση για το πρόβλημα αυτό. Κάντε μασάζ τοπικά στην πληγείσα περιοχή και μετά με φορέστε κάλτσες πριν πάτε για ύπνο. Την επόμενη μέρα θα δείτε ότι οι φτέρνες σας είναι πιο απαλές και πιο μαλακές. Το έλαιο καρύδας απολυμαίνει και σκοτώνει μολυσματικά μικρόβια.

Ελαφρόπετρα

Η ελαφρόπετρα θεωρείται ηφαιστειακό υλικό και δημιουργείται όταν θερμαίνονται οι βράχοι από ένα ηφαίστειο. Βυθίστε τα πόδια σας σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε τη σκληρή επιφάνεια της σκασμένης φτέρνας. Ενυδατώστε μετά τη χρήση με ειδική κρέμα.

Μπανάνες

Ακούγεται περίεργο, όμως, λειτουργεί! Πάρτε μια ώριμη μπανάνα και λιώστε την με ένα πιρούνι, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στη συνέχεια, απλώστε την στις φτέρνες και αφήστε την να δράσει για ένα τέταρτο. Έπειτα, ξεπλύνετε τα πόδια με ζεστό νερό και, αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για ένα τέταρτο για να μαλακώσουν ακόμα περισσότερο.

Oδοντόκρεμα

Παραδόξως, η οδοντόκρεμα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με πολλά προβλήματα των ποδιών: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολέπιση νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάνοντας τα πόδια σας μαλακά. Η μόνη
προειδοποίηση είναι: μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα εάν έχετε βαθιές ρωγμές στις φτέρνες – θυμηθείτε ότι περιέχει μενθόλη, η οποία μπορεί να σας κάψει. Ακόμη, λευκαίνει τα νύχια σας. Απλώστε την οδοντόπαστα και τρίψτε την περιοχή με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τέλος, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από δυσάρεστες φουσκάλες. Απλώς απλώστε τη λίγο και αφήστε τη για μερικές ώρες.

Tips για αποφυγή σκασμένων φτερνών

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης για τις σκασμένες φτέρνες είναι να απομακρύνουμε τους λόγους που μπορεί να προκαλούν αυτή την κατάσταση. Ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε!

-Δεν στεκόμαστε, ούτε καθόμαστε στην ίδια θέση για πολύ για να αποφύγουμε την πίεση στα πόδια.

-Φοράμε κάλτσες τη νύχτα για να αποφύγουμε την ξηροδερμία.

-Ελέγχουμε τα πόδια μας τακτικά, ειδικά εάν έχουμε διαβήτη ή άλλες καταστάσεις, π.χ. έκζεμα που προκαλεί ξηροδερμία.

-Χρησιμοποιούμε ελαφρόπετρα λίγες φορές την εβδομάδα μετά το ντους για να εμποδίσουμε την πάχυνση του δέρματος.

Όπως και να ‘χει, αυτά είναι αποτελεσματικά και μπορούν να αποκαταστήσουν τις σκασμένες φτέρνες εάν τα εφαρμόζετε με συνέπεια. Δοκιμάστε μερικά από σήμερα κιόλας για να ανακουφιστείτε!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις