Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βόρεια Ήπειρος δολοφονία: Οι Αρχές εξετάζουν τρία άτομα σχετικά με το περιστατικό
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Ήπειρος δολοφονία: Οι Αρχές εξετάζουν τρία άτομα σχετικά με το περιστατικό

Βόρεια Ήπειρος δολοφονία: Τα περισσότερα χωριά έχουν ελάχιστους κατοίκους και βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο κακοποιητών

Τρία άτομα έχουν προσαγάγει οι Αλβανικές αρχές σχετικά με τη διπλή δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού Ελλήνων, που σημειώθηκε εχθές, Πέμπτη, στο χωριό Βόδριστα στη Δρόπολη, σύμφωνα με το τοπικό μέσο himara.gr. Η αστυνομία του Αργυροκάστρου, που έχει αναλάβει την διαλεύκανση της υπόθεσης, προσήγαγε τρία άτομα για ανάκριση, δύο κατοίκους του χωριού στη Βόρεια Ήπειρο και έναν πλανόδιο βοσκό. Κατά τις ίδιες πηγές η προσαγωγή τους έγινε με την ιδιότητα προσώπων που μπορεί να έχουν γνώση για τις συνθήκες του στυγερού εγκλήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 88χρονος εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού, ενώ η 84χρονη εντός της οικίας τους. Και οι δύο φέρουν χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι στο σπίτι των θυμάτων δεν υπήρξαν ίχνη παραβίασης, ενώ ο χώρος δεν ήταν αναστατωμένος, κάτι που ενισχύει το σενάριο ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του ζευγαριού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, που επιβεβαίωσε και η αστυνομία, οι ηλικιωμένοι έφεραν μώλωπες στο σώμα τους, κάτι που μαρτυρά πως οι δύο άτυχοι ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα άγριας επίθεσης. «Γύρω στις 08:00, 84χρονος και 88χρονη πολίτες (ανδρόγυνο) βρέθηκαν νεκροί από γείτονές τους στο σπίτι τους στο χωριό Βόδριστα. Από την προκαταρκτική εξέταση των σορών 2, εντοπίστηκαν σημάδια βίας, που φέρονται να προκλήθηκαν από σκληρά αντικείμενα.» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. Στο σημείο μετέβη η αστυνομία Αργυροκάστρου για να συλλέξει στοιχεία τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην εξιχνίαση αυτού του μακάβριου εγκλήματος.

To ζευγάρι ζούσε μόνο

Όπως ανέφεραν οι γείτονες που τους γνώριζαν, ο Κώστας και η Κλεονίκη Ηλία, ζούσαν μόνοι ενώ δεν είχαν παιδιά. Την ώρα εκείνη καλούσε στο τηλέφωνο η μία αδερφή του ζευγαριού και καθώς δεν απαντούσαν, κάλεσε τη γειτόνισσα για να ρωτήσει που είναι. Εκείνη έσπευσε να δει τι γίνεται στο σπίτι και αντίκρυσε το ζευγάρι νεκρό. Τα περισσότερα χωριά του δήμου Δρόπολης μετρούν ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους, και πολλά σπίτια παραμένουν άδεια καθώς οι ιδιοκτήτες ζουν στο εξωτερικό. Όλα αυτά έχουν συντελέσει τα χωριά αυτά να βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο κακοποιών στοιχείων. Δυστυχώς η αστυνόμευση παραμένει ελλιπής παρά τις διαρκείς εκκλήσεις των κατοίκων που φοβούνται για την ασφάλεια τους.

Πηγή: himara.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις