Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λευκά δόντια χωρίς λεύκανση: Τέλειο χαμόγελο με σπιτικά υλικά
PLUS

Λευκά δόντια χωρίς λεύκανση: Τέλειο χαμόγελο με σπιτικά υλικά

Λευκά δόντια χωρίς λεύκανση: Βρέξε τη βούρτσα με ζεστό νερό και ξεκίνα!

Μία λεύκανση δεν κάνει κακό μετά τον καθαρισμό των δοντιών σου. Αλλά  ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει να βλέπει τον οδοντίατρο ούτε σε ζωγραφιά. Αν λοιπόν συγκαταλέγεσαι και εσύ σε αυτή την ομάδα, σου παρουσιάζουμε ένα σίγουρο τρικ που υπόσχεται να κρατάει τα δόντια μονίμως λευκά, ακόμη και αν είσαι φανατικός του καφέ ή του τσιγάρου. Η μαγειρική σόδα είναι αναμφισβήτητα αυτό που χρειάζεσαι. Βρέξε τη βούρτσα με ζεστό νερό και ρίξε μία μικρή ποσότητα από σόδα πάνω της. Τρίψε καλά τα δόντια σου και στην συνέχεια ξέβγαλέ τα με άφθονο νερό. Όσοι ωστόσο δεν μπορούν να αντέξουν την γεύση της, μπορούν να αντικαταστήσουν την μαγειρική σόδα με λεμόνι. Απλά στη συνέχεια θα πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου και με οδοντόκρεμα, έτσι ώστε να μην αφήσεις τα όξινα συστατικά του λεμονιού πάνω στα δόντια.

Φράουλες

Το βούρτσισμα των δοντιών με πολτοποιημένες φράουλες αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο λεύκανσης δοντιών στο σπίτι, επειδή η όξινη σύνθεση του συγκεκριμένου φρούτου δρα ως ήπιος λευκαντικός παράγοντας. Απλά λιώστε 1-2 ώριμες φράουλες, βάλτε τον πολτό στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε κανονικά τα δόντια σας. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε τα δόντια σας με ένα μείγμα που θα φτιάξετε ρίχνοντας λίγη σόδα πλύσης (ανθρακικό νάτριο) σε νερό, προκειμένου να μειώσετε την οξύτητα στο στόμα και να προστατέψετε τα δόντια από πιθανές φθορές.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο αποτελεί φυσικό λευκαντικό των δοντιών. Βουρτσίστε τα δόντια με μια κουταλιά ξιδιού από μηλίτη για να απομακρύνετε τους λεκέδες. Ξεπλύνετε το στόμα σας με μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο για να σκοτώστε τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας και να αποκτήσετε δροσερή αναπνοή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις