Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπέλα Χαντίντ Γάζα: Άγρια επίθεση της Μπαρ Ραφαέλι, την κατηγορεί για fake news
ΚΟΣΜΟΣ

Μπέλα Χαντίντ Γάζα: Άγρια επίθεση της Μπαρ Ραφαέλι, την κατηγορεί για fake news

Άγρια επίθεση της Μπαρ Ραφαέλι στην Μπέλα Χαντίντ -Την κατηγορεί ότι διασπείρει fake news με βίντεο δήθεν από τη Γάζα

Το Ισραηλινό σούπερ μόντελ Bar Refaeli κατηγόρησε την Bella Hadid ότι διαδίδει fake news, καθώς, όπως φαίνεται, ο πόλεμος στη Γάζα διχάζει ακόμα και τον χώρο του μόντελινγκ. Η 27χρονη Χαντίντ μοιράστηκε τη Δευτέρα μια εικόνα παιδιών με τους 60 εκατομμύρια ακολούθους της μαζί με τη λεζάντα: «Η Γάζα στο μυαλό μου -μια αναφορά στη συνεχιζόμενη κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος που δέχεται επί του παρόντος επιθέσεις από το Ισραήλ». Ωστόσο, το κλιπ ήταν αρχικά από τον προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Συρία και προερχόταν από ένα ντοκιμαντέρ του 2021 που σκηνοθέτησε ο Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου. Αφού οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να επισημαίνουν ότι η εικόνα ήταν από τη Συρία, το Instagram πρόσθεσε μια σημείωση που έλεγε ότι από την ανάρτηση έλειπαν στοιχεία και θα μπορούσε να παραπλανήσει τους ανθρώπους, ως μη αξιόπιστη. Η σημείωση παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα που εξηγεί ότι οι εικόνες είναι από έναν καταυλισμό προσφύγων στη Συρία και δείχνουν τα θύματα του καθεστώτος Άσαντ, όχι του Ισραήλ.

Σήμερα, η Ισραηλινή καλλονή, Μπαρ Ραφαέλι, από το δικό της Instagram εγκάλεσε την συνάδελφό της. Μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ανάρτησης της Χαντίντ με μια κόκκινη επιγραφή «fake» πάνω. «Δεν έμαθες από το λάθος της αδελφής σου;» έγραψε, πιθανότατα αναφερόμενη στην γκάφα της μεγαλύτερης αδελφής της Μπέλα, της Τζίτζι Χαντίντ, που ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ είναι «η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατάει παιδιά ως αιχμάλωτους πολέμου».

H ανάρτηση-απάντηση της Ραφαέλι στην Μπέλα Χαντίντ

H ανάρτηση-απάντηση της Ρεφαέλι στην Μπέλα Χαντίντ

Η παλαιότερη ανάρτηση της Τζίτζι Χαντίντ

Με την ανάρτησή της η Τζίτζι είχε κατηγορήσει το Ισραήλ για «απαγωγές, βιασμούς, εξευτελισμούς, βασανιστήρια, δολοφονίες Παλαιστινίων», αλλά το μοντέλο -της οποία ο πατέρας είναι Παλαιστίνιος και η οποία πέρυσι παρομοίασε τους Ισραηλινούς με τους Ναζί- ζήτησε συγγνώμη για το «λάθος» της, το οποίο, όπως είπε, ήταν ακούσιο. «Το να παίρνεις αθώους ανθρώπους ως ομήρους δεν είναι ποτέ εντάξει», έγραψε τότε η Χαντίντ, προσθέτοντας: «Το να πληγώνεις κάποιον επειδή είναι Εβραίος δεν είναι ποτέ εντάξει». Εκείνη την περίοδο, η Ραφαέλι επιτέθηκε στην Τζίτζι στον απόηχο της ανάρτησής της. Μοιράστηκε και άλλες αναρτήσεις που κατηγόρησαν την Τζίτζι, ενώ μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο με έναν εκπρόσωπο των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων να μιλάει για το αμυντικό σύστημα Iron Dome της χώρας και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Χαμάς -η οποία προκλήθηκε από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά για να θυμώσει κανείς, αλλά νομίζω ότι ο θυμός του κόσμου πρέπει να στραφεί στη Χαμάς (για την επίθεσή της στο Ισραήλ)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο βίντεο που μοιράστηκε τότε η Ραφαέλι. «Ο πόλεμός μας είναι εναντίον της Χαμάς», συνέχισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Δεν είναι εναντίον των Παλαιστινίων». Το βίντεο τελειώνει με τον εκπρόσωπο να προτρέπει τον κόσμο να κάνει την έρευνά του και «να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

«Νομίζω ότι σου μιλάει», έγραψε τότε η Ραφαέλι, απευθυνόμενη στην Τζίτζι. Παρεμπιπτόντως, η Daily Mail επισημαίνει ότι τόσο η Τζίτζι Χαντίντ όσο και η Μπαρ Ραφαέλι φημολογείται ότι στο παρελθόν είχαν σχέση με τον σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις