Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κέρμα στην κατάψυξη: Γιατί πρέπει να βάλετε ένα πριν πάτε διακοπές
PLUS

Κέρμα στην κατάψυξη: Γιατί πρέπει να βάλετε ένα πριν πάτε διακοπές

Κέρμα στην κατάψυξη: Το κόλπο που θα σας σώσει

Θα έχετε ακούσει σίγουρα κάποιον να λέει ότι πριν φύγει για διακοπές τοποθετεί πάντα ένα κέρμα μέσα στην κατάψυξη. Αυτό το κόλπο είναι γνωστό, και ο λόγος που το κάνουν είναι πόλυ σημαντικός, ακόμα και αν σου ακούγεται αστείο. Ειδικά αν γίνονται συχνές διακοπές ρεύματος στην περιοχή σας ή βλέπετε τα φαγητά στην κατάψυξη να χαλάνε και να λιώνουν, πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε. Μάλιστα, οι τροφές που είναι καταψυγμένες και αποψυχθούν, δεν πρέπει να καταναλώνονται, αφού αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας. Πώς θα καταλάβετε αν τα τρόφιμα που έχετε στην κατάψυξη έλιωσαν και μετά κατάψύχθηκαν εκ νέου;

Για τον λόγο αυτόν υπάρχει το κόλπο με το κέρμα, που μπορεί να σας σώσει από σοιβαρά προβλήματα υγείας. Τι κάνετε; Βάζετε σε ένα ταπεράκι νερό και περιμένετε να παγώσει. Όταν παγώσει βάζετε πάνω από τον πάγο που σχηματίστηκε ένα κέρμα. Έτσι, όταν γυρίσετε από τις δικαοπές, ανοίξτε την κατάψυξη και αν το κέρμα είναι στη θέση που το αφήσατε, τότε μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα ό,τι είχατε αποθηκεύσει. Αν, όμως, το κέρμα έχει πέσει στον πάτο, τότε αυτό σημαίνει ότι είχε πέσει το ρεύμα, και σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να μην καταναλώσετε τίποτα.

Πώς καταλαβαίνουμε αν έχει αλλοιωθεί

Δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε αν ένα τρόφιμο έχει αλλοιωθεί από την κατάψυξη. Ο καλύτερος τρόπος να αποτρέψουμε την αλλοίωσή τους είναι να καταψύχουμε τα τρόφιμα όταν είναι φρέσκα, να φροντίζουμε η κατάψυξή μας να είναι στη σωστή θερμοκρασία και να μη διατηρούμε τα τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε ότι για τη συντήρηση τροφίμων είναι σήμαντικό να μην χρησιμοποιείτε ένα κατεψυγμένο τρόφιμο αν κατά την απόψυξή του έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Μυρίζει περίεργα.
  • Έχει αλλοιωθεί το χρώμα και η όψη του.
  • Παρουσιάζει σημάδια «καψίματος» στην επιφάνειά του από τη χαμηλή θερμοκρασία.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις