Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euroleague σήμερα: Πλέι οφ χωρίς άρωμα Ελλάδας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euroleague σήμερα: Πλέι οφ χωρίς άρωμα Ελλάδας

Euroleague σήμερα: Σήμερα η 1η αγωνιστική

Σήμερα Τρίτη (20/4), η πρεμιέρα για τα πλέι οφ της Εuroleague  χωρίς συμμετοχή ελληνικής ομάδας, αφού ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός κατάφεραν να βρίσκονται μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κολωνίας (28-30/5), είναι μονόδρομος για τις τέσσερις πρώτες ομάδες στη regular season (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο) θα πρέπει να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά αγώνων “best of five”, να φτάσουν πρώτες τις τρεις νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους και να βρεθούν στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης.

Οι δύο πρώτοι αγώνες των τεσσάρων ζευγαριών διεξάγονται στην έδρα της πιο «δυνατής» ομάδας, η σειρά των πλέι οφ μεταφέρεται εν συνεχεία στην έδρα του «αδύναμου», ενώ αν χρειαστεί πέμπτος αγώνας, αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που βρέθηκε στην υψηλότερη βαθμολογία κατά την κανονική περίοδο.  Σήμερα Τρίτη 20/4, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, θα δώσουν τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα τα ζευγάρια (3-6) Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00) και (4-5) Αρμάνι Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου (21:45). Αύριο Τετάρτη 21/4, στη «μάχη» των πλέι οφ ρίχνονται τα ζευγάρια (2-7) ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενερμπαχτσέ (20:00) και (1-8) Μπαρτσελόνα-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (22:00).

Όλα για την πρόκριση

Μπορεί η Φενερμπαχτσέ να μετρά οκτώ κρούσματα κορονοϊού, από τους οποίους οι πέντε είναι παίκτες, η ομάδα θα ταξιδέψει με τους εναπομείναντες για τη Μόσχα, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Euroleague 2019 του Δημήτρη Ιτούδη.

Υπενθυμίζεται πως λόγω κορονοϊού η Euroleague της σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκε και δεν ανέδειξε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τα τέσσερα ζευγάρια ρίχνονται στη μάχη στη συνεχεία την Πέμπτη 22/4 και την Παρασκευή 23/4 για τη 2η αγωνιστική. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αγωνίζονται (τις ίδιες ώρες) τα δύο ζευγάρια της Τρίτης, ενώ την Παρασκευή (επίσης ίδιες ώρες) θα δώσουν τον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα τα ζευγάρια της Τετάρτης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις