Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταλήψεις σχολείων Πάτρα: Αυξάνεται ο αριθμός, γιατί αντιδρούν οι μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων Πάτρα: Αυξάνεται ο αριθμός, γιατί αντιδρούν οι μαθητές

Καταλήψεις σχολείων Πάτρα: Ποια λύκεια βρίσκονται υπό κατάληψη.

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται στην Πάτρα τα Λύκεια που τελούν υπό κατάληψη. Μαθητές και μαθήτριες αντιδρούν στο άνοιγμα των σχολικών τους μονάδων, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, τα Λύκεια στην Πάτρα τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη είναι εννέα και συγκεκριμένα πρόκειται για τα: 1ο, 4ο, 7ο, 9ο, 11ο, 13ο, Πειραματικό Πανεπιστημίου, ΓΕΛ Καστριτσίου και ΓΕΛ Δεμενίκων.

Μαθητές και μαθήτριες Λυκείου στην Πάτρα προχωρούν σε καταλήψεις των σχολικών τους μονάδων που άνοιξαν μόλις τη Δευτέρα (12.04.2021) μετά από σχεδόν έξι ολόκληρους μήνες, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Κινητοποιήσεις και αντιδράσεις από γονείς και καθηγητές

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεµόνων του ∆ήµου Πατρέων πραγματοποίησε σήμερα στις 12 παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆υτικής Ελλάδος. Η Ένωση Γονέων ζητά να παρθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη και να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων αλλά και το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, να πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα τεστ κορονοϊού σε όλα τα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟ∆Υ και να µπουν σε προτεραιότητα εμβολιασμού οι εκπαιδευτικοί.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 20.30, η Α’ ΕΛΜΕ διοργανώνει τηλεδιάσκεψη για να συζητηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει. Η Α’ ΕΛΜΕ υποστηρίζει το άνοιγμα των σχολείων και τη διά ζώσης διδασκαλία, αλλά ζητά να τεθεί πιο ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών µονάδων. Την Πέμπτη το απόγευμα στις 18.00, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου.

σχολείο
Δείτε ακόμη:
Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: «Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει»
Γονείς αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους self test στο Ρέθυμνο – Μηνύουν τον διευθυντή
Πότε θα δούμε αποσυμφόρηση στις ΜΕΘ – Τι απαντά η Ζωή Ράπτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις