Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Το «αντίο» από τον βρετανικό Τύπο
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Το «αντίο» από τον βρετανικό Τύπο

Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στο Κάστρο του Γουίνδσορ την Παρασκευή το πρωί σε ηλικία 99 ετών.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε χθες, σε ηλικία 99 ετών και στο βρετανικό τύπο η είδηση του θανάτου του κυριαρχεί και σήμερα. Οι βρετανικές εφημερίδες κυκλοφορούν με ειδικές εκδόσεις και πολυσέλιδα αφιερώματα στον πρίγκιπα που στάθηκε στο πλευρό της αγαπημένης βασίλισσας των Βρετανών επί δεκαετίες.

Δείτε ακόμη: Η «σιωπηλή» κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου – Μικρή οικογενειακή τελετή, χωρίς πλήθος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στο Κάστρο του Γουίνδσορ την Παρασκευή το πρωί σε ηλικία 99 ετών, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο δούκας ήταν ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Ο Φίλιππος και η Βασίλισσα απέκτησαν τέσσερα παιδιά, 10 εγγόνια και πολλά δισέγγονα.

Daily Mail

Η Daily Mail κυκλοφορεί με πορτραίτο του βασιλικού ζεύγους «Αντίο αγαπημένε μου» και σημειώνει: «Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της βασίλισσας στον επί 73 χρόνια σύζυγό της».

Mirror

«Αντίο αγαπημένε μου». Με παρόμοιο τίτλο κυκλοφορεί και η Mirror με μια φωτογραφία του ζευγαριού στο εξώφυλλο.

The Sun

«Κλαίμε όλοι μαζί σου, κυρία» γράφει στον τίτλο της η Sun. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης στο εξώφυλλό της την ανακοίνωση του παλατιού για το θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου.

Η εφημερίδα περιλαμβάνει φωτογραφίες του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένης μιας του ζευγαριού από την ημέρα του γάμου τους το 1947. «Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι, πιστεύω, γνωστός για τις φιλοφρονήσεις κάθε είδους. Ηταν μια σταθερή δύναμη και οδηγός», γράφουν στο πλάι της φωτό μεταφέροντας παλαιότερες δηλώσεις της Ελισάβετ.

The Times

Οι Times παρουσιάζουν ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρίγκιπα Φιλίππου όταν ήταν 90 ετών, σε μια αναδρομή για τη ζωή του ως σύζυγος της Βασίλισσας. «Ηταν μια πορεία στο άγνωστο. Δεν υπήρχε προηγούμενο. Εάν ρώτησα κάποιον τι περιμένεις να κάνω; Όλοι έμοιαζαν να μην έχουν απάντηση. Δεν είχαν ιδέα. Κανείς δεν είχε καμία ιδέα».

Guardian

O Guardian κυκλοφορεί με ένα ασπρόμαυρο πορτραίτο του πρίγκιπα Φιλίππου για εξώφυλλο ενώ αναφέρεται στις αντιδράσεις στην είδηση του θανάτου του. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αφιερώματα για τον πρίγκιπα Φίλιππο έχουν πλημμυρίσει όλο τον κόσμο, ενώ σε ένδειξη σεβασμού τα πολιτικά κόμματα σταμάτησαν την εκστρατεία για τις εκλογές του Μαϊου. Η Βουλή των Κοινοτήτων θα συγκληθεί μια μέρα νωρίτερα τη Δευτέρα για μια ειδική συνεδρίαση απόδοσης τιμών, ενώ τα κανάλια ακύρωσαν το τυπικό τους πρόγραμμα την Παρασκευή.

Πρίγκιπας Φίλιππος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις