Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γιώτα Γρίβα – Αρναούτογλου: Ο σύζυγος, η καριέρα και τα παιδικά της χρόνια στην Βουλγαρία
LIFESTYLE

Γιώτα Γρίβα – Αρναούτογλου: Ο σύζυγος, η καριέρα και τα παιδικά της χρόνια στην Βουλγαρία

Γιώτα Γρίβα - Αρναούτογλου: Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο «The 2Night Show».

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο «The 2Night Show» βρέθηκε καλεσμένη το βράδυ της Τετάρτης (7/4) η γνωστή τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα, παραχωρώντας μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλη κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για όλα.Η γνωστή Σαρακατσάνα τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών μίλησε για την επιτυχημένη της πορεία, για την τιμητική αναγνώριση από την Φυλιώ Πυργάκη ως άξια διάδοχό της, αλλά και για τα πανηγύρια που γεμίζουν με λαοθάλασσες κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Γιώτα Γρίβα

Δείτε ακόμη: Άφωνος με την αλλαγή της Αλεξάνδρας Παναγιώταρου ο Λιάγκας – «Στ’ αριστερά ποια είναι»;

Γιώτα Γρίβα: Ο σύζυγος και τα παιδιά της

Η Γιώτα Γρίβα αναφέρθηκε στα παιδιά και τον σύζυγό της που είναι δώρο Θεού στη ζωή της, στα παιδικά της χρόνια στην Βουλγαρία, αλλά και στον μεγάλο της καημό που είναι ότι δεν φοίτησε σε ελληνικό σχολείο.Τέλος, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και με την υπέροχη φωνή της έφερε στο στούντιο της εκπομπής το δημοτικό γλέντι, που τόσο μας έχει λείψει.

Γιώτα Γρίβα: Λίγα λόγια για την τραγουδίστρια

Είναι μια γυναίκα με τσαγανό. Μια Σαρακατσάνα που χωρίς να κατάγεται από κάποιο μέρος της Ελλάδος ξέρει να τραγουδάει τον πόνο και την ξενιτιά με την δημοτική μουσική. Η Γιώτα Γρίβα μιλάει πρώτη φορά για όλα όσα δεν ξέρετε. Για τα παιδικά της χρόνια, την καταγωγή της, την καριέρα της αλλά και το όνειρο της να γίνει μάνα. Μια δημοτική τραγουδίστρια που σίγουρα αφήνει το στίγμα της στην Ελληνική μουσική. Γεννήθηκε στο Κότελ της Βουλγαρίας από γονείς Σαρακατσάνους. Τελείωσε το μουσικό σχολείο στην πόλη που γεννήθηκε με ταμπουρά και παραδοσιακό τραγούδι (1993-1998). Στη συνέχεια φοίτησε στην Ακαδημία Μουσικής και Χορευτικής Τέχνης στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) με παραδοσιακό τραγούδι και διεύθυνση παραδοσιακής ορχήστρας και χορωδίας (1998-2003).

Γιώτα Γρίβα: Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια

Για πρώτη φορά τραγούδησε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια στο αντάμωμα των Σαρακατσάνων στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 1999. Έπειτα συνεργάστηκε με πολλούς καταξιομένους καλλιτέχνες του χώρου σε εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήταν “Μας πήρε η μέρα και αυγή” το 2002 ακολούθησαν το “Σαρακατσάνικο φλουρί“, “Πιστά στην παράδοση“, “Γιασεμάκι μου“, καθώς και πολλές συμμετοχές. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Από το 2005 σπουδάζει βυζαντινή μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Το 2003 Με πρόταση από τον Πέτρο Λούκα και από τον Αντώνη τον Κυρίτση ήρθε εκείνο τον χειμώνα στο μαγαζί τους. Δούλεψε την πρώτη σαιζόν Χειμώνα και στην πορεία ακολούθησαν κι άλλες προτάσεις. Δουλεύει κάθε Χειμώνα σε μαγαζί μένοντας πια μόνιμα στην Αθήνα.

Γιώτα Γρίβα: Η συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Δείτε ακόμη:

Ο Ορφέας Αυγουστίδης έγινε μπαμπάς – Η τρυφερή photo της Mαρίας Τζομπανάκη
Η Σπυριδούλα του MasterChef απαντά για πρώτη φορά για το ροζ βίντεο
Η Βικτώρια Καρύδα για το lockdown: “Τα παιδιά μου έγιναν ζόμπι, είμαστε σαν πρόβατα”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις