Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Ψυχικό ριφιφί: Πώς έφτασε η Αστυνομία στον ύποπτο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ψυχικό ριφιφί: Πώς έφτασε η Αστυνομία στον ύποπτο

Ψυχικό ριφιφί: Ένα άδειο κουτί αφημένο σε μία από τις παραβιασμένες τραπεζικές θυρίδες έκρυβε την ταυτότητα του βασικού υπόπτου.

Ένα κουτί, άδειο από κοσμήματα, αφημένο μέσα στη μία από τις τέσσερις θυρίδες, που παραβιάστηκαν, το περασμένο καλοκαίρι στο υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό, έκρυβε, εν τέλει, την «ταυτότητα», του δράστης της κλοπής του μυθικού θησαυρού αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πάνω σε άδειο κουτί, που έμεινε μέσα σε θυρίδα και πέρασε στα χέρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων όταν αποκαλύφθηκαν οι παραβιάσεις των τεσσάρων θυρίδων, συζύγων επιχειρηματιών στα βόρεια Προάστια, βρέθηκε το γενετικό υλικό του πρωταγωνιστή της κινηματογραφικής διάρρηξης. Ήταν, προφανώς, σταγόνες από ιδρώτα προσώπου καθώς η κλοπή, που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην Κοινή Γνώμη, έλαβε χώρα σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, τον περασμένο Αύγουστο, σε ημέρες όπου υπολογιζόταν ότι οι κάτοχοι των θυρίδων θα έλειπαν διακοπές, άρα δεν θα αντιλαμβάνονταν γρήγορα το συμβάν!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όταν το DNA του εμπλεκόμενου με την κλοπή ήρθε σε γνώση των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούσαν την υπόθεση, αποφασίστηκε η σύγκρισή του για τυχόν ταυτοποίηση με κάποιων υπόπτων, μεταξύ των οποίων και ο 58χρονος, γνωστός στην κοσμική Αθήνα, εν τέλει, συλληφθείς. Αστυνομικοί ζήτησαν να δώσει γενετικό υλικό και όταν αυτό ταυτοποιήθηκε, ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, έφθασαν στο σπίτι του σε κεντρική συνοικία της Αθήνας, όπου και τον συνέλαβαν.

ΔΙΑΣ

Ψυχικό ριφιφί: Αρνείται κάθε σχέση

Ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με την κατηγορία που του αποδίδεται και περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά την απολογία του σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το alphafreepress.gr, από τις πρώτες ημέρες της αποκάλυψης της κλοπής-μαμούθ των θυρίδων, είχε αποκαλύψει ότι «όλες οι ελπίδες των αστυνομικών για εξιχνίοαση της υπόθεσης στηρίζονταν σε άδεια κουτία που είχαν βρεθεί μέσα σε παραβιασμένες θυρίδες»!

Ψυχικό ριφιφί: Το ρεπορτάζ του Νοεμβρίου

Έγραφε τον Νοέμβριο, στο ρεπορτάζ του, το alphafreepress.gr: «Προς το παρόν και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η βοήθεια βιντεοληπτικού υλικού καθώς ο χώρος των θυρίδων και οι κινήσεις του ενοικιαστή τους δεν βριντεοσκοπείται για ευνόητους λόγους, η Αστυνομία στρέφει κατ’ αρχήν το βλέμμα της στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στα εργαστήρια, έχουν σταλεί τα άδεια κουτιά μέσα από τα οποία αφαιρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα και τα οποία ο η οι δράστες άφησαν μέσα στις θυρίδες».

Ο 58χρονος, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για μια σειρά αδικήματα-απάτες, κλοπές και άλλα- ήταν στους υπόπτους μαζί με άλλα άτομα και μια γυναίκα. Ήδη οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι είχαν καταγραφεί από τους υπευθύνους της τράπεζας επισκέψεις του στο υπόγειο των 1.500 θυρίδων και τον Αύγουστο, όπου τοποθετείτο η διάρρηξη και τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Δεκέμβριο, αφού είχε αποκαλυφθεί και καταγγελθεί το «μεγάλο κόλπο». Πληροφορίες τον θέλουν να βγήκε σε μία περίπτωση κρατώντας τσάντα ηλεκτρονικού υπολογιστή μεγάλων διαστάσεων, προφανώς για να μην κινηθούν υποψίες, ενώ φέρεται να νοίκιασε τη θυρίδα πριν από τρία χρόνια. Επίσης, η θυρίδα αυτή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται κοντά στις τέσσερις που παραβιάστηκαν σε τουλάχιστον δύο χρονικές στιγμές, καθώς ήταν αδύνατο μονομιάς να μπορέσει κάποιος να βγάλει από την Τράπεζα όλο το περιεχόμενο των θυρίδων.

Ψυχικό ριφιφί: Το αίνιγμα της νοικιασμένης θυρίδας

Οι αστυνομικοί υποψιάζονται επίσης ότι η θυρίδα νοικιάστηκε μεν για την ασφαλή φύλαξη μετρητών και κοσμημάτων, αλλά στη συνέχεια διατηρήθηκε με ενοίκιο, προς σχεδιασμό της κλοπής. Κι αυτό γιατί όσα βρέθηκαν εντός της θυρίδας, και στην οικία του συλληφθέντα, είναι πενιχρά, σε σχέση με το περιεχόμενο άλλων θυρίδων.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις