Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Διανομέας ληστεία: Συνελήφθη 17χρονος Αιγύπτιος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Διανομέας ληστεία: Συνελήφθη 17χρονος Αιγύπτιος

Διανομέας ληστεία: Ομάδα πέντε ατόμων λήστεψε διανομέα στην περιοχή του Ζωγράφου μετά από τηλεφώνημα-παγίδα.

Παραγγελία-παγίδα με σκοπό τη ληστεία, σε βάρος νεαρού διανομέα φαγητού πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τρία άτομα, από τα οποία συνελήφθη τελικά ένας 17χρονος Αιγύπτιος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στη μία το πρωί, διανομέας φαγητού αναζητούσε στα κουδούνια πολυκατοικίας, δίπλα στο άλσος της Πανεπιστημιούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου, το επώνυμο του πελάτη, για να του παραδώσει την παραγγελία, που είχε γίνει στο ίδιο όνομα στο κατάστημα όπου εργάζεται ο διανομέας. Ξαφνικά, όμως, ξεπετάχτηκαν μπροστά του πέντε άτομα, τον απειλούσαν και του άρπαξαν δια της βίας όσα χρήματα είχε μαζί του για τις συναλλαγές με τους πελάτες και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η ληστεία μετά από το τηλεφώνημα-παγίδα, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου και οι αστυνομικοί, που ανέλαβαν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία του πελάτη, ήταν πραγματικά, αλλά εκείνος δεν είχε κάνει ποτέ την παραγγελία, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο, που είχε στήσει την ενέδρα στον διανομέα. Προφανώς οι δράστες, είχαν πλησιάσει τα κουδούνια, είχαν βρει ένα όνομα στην τύχη και το χρησιμοποίησαν για την παραγγελία-παγίδα. Το βράδυ της Κυριακής, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός εκ των δραστών.  Πρόκειται για έναν 17χρονο, υπήκοο Αιγύπτου και ήδη αναζητούνται και οι υπόλοιποι της ομάδας που πήραν μέρος στη ληστεία του βιοπαλαιστή.

Περιπολικό

Ενέδρα στη Νέα Ερυθραία

Τις ίδιες ώρες, άγνωστοι, έστηναν ενέδρα έξω από το σπίτι του στη Νέα Ερυθραία σε 42χρονο, προκειμένου να τον ληστέψου, αφού πίστευαν ότι μετέφερε αρκετά μεγάλο ποσό. Οι ληστές, έστησαν το καρτέρι έξω από τη μονοκατοικία, που βρίσκεται σε ερημικό μέρος της συνοικίας και μόλις τον είδαν να πλησιάζει, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός της μηδενικής κίνησης λόγω των κυκλοφοριακών περιορισμών, απαίτησαν με απειλές όσα χρήματα είχε πάνω του να τους τα παραδώσει. Ο 42χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι δράστες εν τέλει κατάφεραν να του αρπάξουν το πορτοφόλι, το οποίο, όπως ανέφερε στη συνέχεια στην Αστυνομία, περιείχε κάρτες και χρηματικό ποσό.

Σύλληψη καταδικασμένου για ληστεία

Στο μεταξύ, συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, φυγόποινος ημεδαπός. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δύο ετών, ενός μηνός και 20 ημερών για το αδίκημα της ληστείας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις