Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Ελάτεια ντελιβεράς: Πήγαν να το σκοτώσουν για ένα σκύλο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ελάτεια ντελιβεράς: Πήγαν να το σκοτώσουν για ένα σκύλο

Ελάτεια ντελιβεράς: Στα χέρια της Αστυνομίας η ηθική αυτουργός από την Αλβανία και δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας.

Τρεις από τους πέντε δράστες, οι οποίοι τον Αύγουστο του 2020, έστησαν ενέδρα σε 25χρονο ντελιβερά στην Ελάτεια και επιχείρησαν να τον σκοτώσουν με μαχαίρια και χτυπήματα, την ώρα που μετέφερε παραγγελία, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Λαμίας, μετά από επίμονες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Μεταξύ των δραστών είναι και μία γυναίκα από την Αλβανία, η οποία κατηγορείται ως ηθική αυτουργός της αιματηρής επίθεσης, που οδήγησε τον άτυχο εργαζόμενο μέχρι την εντατική, με βαριά τραύματα από μαχαιριές και χτυπήματα. Οι άλλοι δύο, ένας Έλληνας κι ένας επίσης Αλβανός, συνελήφθησαν και για την αιματηρή επίθεση, αλλά και για συμμετοχή σε άλλη εγκληματική οργάνωση, η οποία καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη και διακινούσε τα ναρκωτικά στην Αττική. Για τη δεύτερη υπόθεση συνελήφθη επίσης ακόμη ένας εμπλεκόμενος.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ελάτεια και την ευρύτερη περιοχή από την δολοφονική επίθεση σε νεαρό ντελιβερά που έγινε στην Ελάτεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέθεσαν την υπόθεση, ο νεαρός πήγαινε μια παραγγελία με το μηχανάκι, όταν πέντε άτομα, προσπάθησαν να τον μπλοκάρουν με ένα αυτοκίνητο.  Αρχικά ο ντελιβεράς τους ξέφυγε, όμως τον καταδίωξαν και μέσα στο χωριό τον ακινητοποίησαν. Στο όχημα επέβαιναν άτομα, που έμοιαζαν με μπράβους, όπως είπαν τότε μάρτυρες, οι οποίοι άρχισαν να ξυλοφορτώνουν πολύ άγρια τον 25χρονο. Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι εκτός από τα βάναυσα χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, ο ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι, χτυπώντας το παιδί σε διάφορα σημεία.

Ευρήματα σύλληψης

Ελάτεια ντελιβεράς: Τον άφησαν ημιθανή

Στη συνέχεια άφησαν τον νεαρό ντελιβερά αιμόφυρτο στη μέση του δρόμου και εξαφανίστηκαν. Οι περίοικοι που είχαν ακούσει φασαρία και κάποιοι από αυτούς είδαν το φοβερό σκηνικό της δολοφονικής επίθεσης, αλλά δεν τολμούσαν να επέμβουν φοβούμενοι τους μπράβους, ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Ο νεαρός διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και στη συνέχεια αφού διασωληνώθηκε διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή και καθώς οι πληροφορίες που έπαιρνε η Αστυνομία έκαναν λόγο για ένα πολύ καλό παιδί, που βοηθούσε την οικογένειά του με τη σκληρή δουλειά, η έρευνα για να βρεθεί το κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας του στράφηκε σε ένα επεισόδιο, που είχε λάβει χώρα, λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ταβέρνα της περιοχής.

Ελάτεια ντελιβεράς: Παρεξήγηση για τον σκύλο

Εκεί, ο νεαρός ντελιβεράς, θεωρώντας τον σκύλο μιας παρέας επικίνδυνο, έκανε παρατήρηση στα άτομα αυτά, ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός, στη συμπλοκή φέρεται να χτύπησε τον έναν και το επεισόδιο φαινόταν ότι έληγε εκεί. Όμως, η γυναίκα από την Αλβανία, δεν το άφησε έτσι και κατηγορείται ότι οργάνωσε την δολοφονική επίθεση. Έτσι, πέντε άτομα έφθασαν στην περιοχή λίγες ημέρες μετά και έστησαν την ενέδρα την ώρα που μετέφερε παραγγελία με φαγητό, στέλνοντάς τον με βαρύτατα τραύματα στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας ερεύνησαν την υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την περιοχή και επτά μήνες μετά έφθασαν στην ηθική αυτουργό και στους δύο εκ των δραστών.

Ευρήματα σύλληψης

 

Ελάτεια ντελιβεράς: Πώς στήθηκε η ενέδρα

Από την ΕΛΑΣ περιγράφεται η ενέδρα, που στήθηκε σε βάρος του 25χρονου: «Βραδινές ώρες της 13-08-2020, οι φυσικοί αυτουργοί μαζί με άγνωστους δράστες, ανέκοψαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, την πορεία δίκυκλης μοτοσικλέτας που οδηγούσε το θύμα και ακολούθως, αφού τον καταδίωξαν πεζή, κρατώντας στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια κ.α.), τον ακινητοποίησαν και του προκάλεσαν με αυτά, τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του».

Προέκυψε ακόμη ότι οι εμπλεκόμενοι, είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, σε περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία, λόγω της επικινδυνότητας των δραστών, πήρε μέρος και η ΕΚΑΜ, σε έρευνες σε τρεις οικίες, κατασχέθηκαν: Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με 59 δενδρύλλια κάνναβης εμφυτευμένα σε ισάριθμες γλάστρες, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), μεικτού βάρους 991 γραμμαρίων, 2 κιλά και 667 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 51 γραμμάρια κοκαΐνης, γεμιστήρας και 48 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και χρηματικό ποσό.

ΕΚΑΜ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις