Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φρέσκο σκόρδο συντήρηση: Μικρά tips που θα το διατηρήσουν για καιρό
PLUS

Φρέσκο σκόρδο συντήρηση: Μικρά tips που θα το διατηρήσουν για καιρό

Φρέσκο σκόρδο συντήρηση: Μάθετε όλα τα μυστικά για να συντηρήσετε το σκόρδο σας φρέσκο για πολύ καιρό.

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται, μετατρέποντας την μαγειρική σε “αποτυχία”. Κράτησέ το σε δροσερό, ξηρό μέρος. Το καλύτερο είναι να το διατηρήσεις στο ψυγείο, αποθηκευμένο σε ένα σακουλάκι ασφαλείας για να μη μεταφέρει τη μυρωδιά του και στα υπόλοιπα τρόφιμα. Μην το εκθέτεις άμεσα στο φως. Ο ήλιος και η ζέστη επιταχύνουν την αλλοίωσή του και την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών, αναφέρει το botrini.gr. Αν λοιπόν διατηρείς τα σκόρδα σου εκτός ψυγείου, π.χ. σε ένα καλαθάκι στην κουζίνα ή σε πλεξούδες κρεμασμένες στον τοίχο, τοποθέτησέ τα μακριά από το παράθυρο.

Τοποθέτησε τις σκελίδες σε ειδικό δοχείο. Οι καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου καλό είναι να διατηρούνται σε δοχείο με ανοίγματα που επιτρέπουν την ανανέωση του αέρα, κατά προτίμηση σε ειδικά δοχεία αποθήκευσης σκόρδου. Φύτεψε τις σκελίδες που έχουν βγάλει φύτρες. Μην τις πετάξεις, αλλά φύτεψέ τις σε μια μεγάλη γλάστρα στη βεράντα ή την αυλή σου, πλάι στα μυρωδικά σου. Έτσι, σύντομα θα έχεις σκόρδα δικής σου παραγωγής. Φτιάξε πάστα σκόρδου. Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα έχεις ανά πάσα στιγμή σπιτική πάστα σκόρδου στην κουζίνα σου, για σούπες, μαγειρευτά, σάλτσες ζυμαρικών κ.λπ.

Σκόρδο: 7 μοναδικές του ιδιότητες για την υγεία

Σκόρδο

Καταπολεμά τα σπυράκια

Το σκόρδο είναι ένα φυσικό γιατροσόφι για τα σπυράκια, καθώς η αλλισίνη έχει τη δυνατότητα να εξολοθρεύει τα βακτήρια που τα προκαλούν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009 στην επιθεώρηση Angewandte Chemie. Εάν εφαρμοστεί τοπικά στην επιδερμίδα, μπορεί επίσης να βοηθήσει να υποχωρήσουν τα σημάδια από τα σπυράκια ή δερματικές αλλεργίες.

 Καταπολεμά την τριχόπτωση

Οι θειικές ενώσεις του σκόρδου περιέχουν κερατίνη, ένα απαραίτητο δομικό συστατικό των μαλλιών. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Indian Journal of Dermatology, Venerology and Leprology κατέδειξε ότι η εφαρμογή τζελ από σκόρδο σε συνδυασμό με βαλεριανική βηταμεθαζόνη προωθεί την ανάπτυξη νέας τρίχας σε άτομα με γυροειδής αλωπεκία.

Προστατεύει από το κρυολόγημα

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Advances in Therapy καταδεικνύει πως το συμπλήρωμα σκόρδου μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος κατά 63% και παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά 70%.

σκόρδα

Ρίχνει την πίεση

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στην επιθεώρηση Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences, η καθημερινή λήψη συμπληρώματος σκόρδου συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της υπέρτασης, καθώς τα συστατικά του σκόρδου έχουν αγγειοδιασταλτική δράση κι έτσι διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το ωμό σκόρδο έχει παροδική μόνο επίδραση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hypertension.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Το σκόρδο προστατεύει από την καρδιοπάθεια επειδή συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL), σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine. Το συμπλήρωμα σκόρδου βοηθά τον οργανισμό να διαλύει ευκολότερα μικρούς θρόμβους, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφράγματος λόγω απόφραξης των αρτηριών.

Ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις

Το σκόρδο ενισχύει τις σωματικές μας αντοχές και περιορίζει την κόπωση έπειτα από την άσκηση. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 στην επιθεώρηση Journal of Physiology and Pharmacology κατέδειξε πως η κατανάλωση ελαίου από σκόρδο για διάστημα έξι εβδομάδων βοηθά τους καρδιοπαθείς να περιορίσουν τις κρίσεις ταχυπαλμίας και κατ’ επέκταση να παρατηρήσουν βελτίωση στις σωματικές τους αντοχές κατά τη διάρκεια τεστ σε διάδρομο γυμναστικής.

Συμβάλλει στην υγεία των οστών

Το σκόρδο περιέχει ψευδάργυρο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, συστατικά απαραίτητα για τη δόμηση δυνατών οστών και τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου.

Σκόρδο ντομάτες

Δείτε ακόμη:

20 γλυκά με λιγότερες από 100 θερμίδες – Λιχουδιές που δεν παχαίνουν
Γρατζουνιές στα τζάμια – 4 λύσεις που θα τις εξαφανίσουν
Τα τρία «ό,τι να ‘ναι» ζώδια – Τα έχουν γραμμένα όλα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις