Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Γρατζουνιά σε τζάμι: 4 λύσεις που θα διορθώσουν το πρόβλημα
PLUS

Γρατζουνιά σε τζάμι: 4 λύσεις που θα διορθώσουν το πρόβλημα

Γρατζουνιά σε τζάμι: Με μερικά έξυπνα κόλπα θα δεις τα τζάμια του σπιτιού σου να γίνονται σαν καινούργια.

Πήγες σπίτι σου και παρατήρησες στο τζάμι μερικές γρατζουνιές; Μην απελπίζεσαι! Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τα τζάμια του σπιτιού σου και να προβείς σε περιττά έξοδα, με μερικά εύκολα tips θα τα δεις να λάμπουν σαν καινούρια. Δεν κοστίσουν χρήματα, αντιθέτως τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ιδού 4 εύκολες λύσεις για να εξαφανίσεις τις γρατζουνιές!

Μάθε με ποιους τρόπους θα επιδιορθώσεις μία γρατζουνιά σε τζάμι

1. Τρίψιμο με Οδοντόπαστα

Η συγκεκριμένη λύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαφανίσεις και γρατζουνιές από καθρέφτες και φακούς γυαλιών.

Τι θα χρειαστείς:

  • Οδοντόπαστα λευκή
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Αρχικά, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό πανί ελαφρώς βρεγμένο και το αφήνεις να στεγνώσει. Έπειτα, βρέχεις σε χλιαρό νερό το πανί και το στραγγίζεις καλά.  Προσθέτεις λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο πανί, τόση ώστε να μοιάζει με ρεβίθι. Μπορείς πάντα να προσθέσεις περισσότερη αργότερα αν χρειαστεί. Η οδοντόκρεμα χρειάζεται να είναι λευκή, ιδανικά με βάση τη μαγειρική σόδα και όχι σε μορφή τζελ. Τοποθέτησε το πανί με την οδοντόκρεμα πάνω στο τζάμι και τρίψε το απαλά με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις σταματήσεις, έλεγξε τις γρατζουνιές και αν χρειαστεί επανέλαβε τη διαδικασία με επιπλέον οδοντόκρεμα, μέχρι να εξαφανιστούν. Τέλος, με ένα καθαρό βαμβακερό πανί, ελαφρώς βρεγμένο, καθάρισε απαλά το τζάμι από την επιπλέον οδοντόκρεμα.

Κοπέλα Παράθυρα

2. Καθάρισμα με Μαγειρική σόδα

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά νερό
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Ξεκινώντας, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόδα με το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη αλοιφή χωρίς σβόλους. Με ένα νωπό πανί μικροϊνών που έχεις στραγγίξει καλά, συλλέγεις μία μικρή ποσότητα από την αλοιφή που έφτιαξες και την εφαρμόζεις πάνω στη γρατζουνιά. Τρίβεις απαλά το υλικό πάνω στο τζάμι με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να εξαφανιστεί η γρατζουνιά. Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από την επιπλέον σόδα.

Τζάμι

3. Πέρασμα με Βερνίκι νυχιών

Η λύση αυτή λειτουργεί καλύτερα σε μικρές γρατζουνιές σε τζάμι. Ιδανικά επίλεξε ένα διάφανο βερνίκι που επιδιορθώνει τις φθορές στα νύχια.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 διάφανο βερνίκι νυχιών
  • 1 ασετόν
  • 1  πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Πρώτα απ’όλα, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Με το πινέλο του βερνικιού εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις το υπόλοιπο τζάμι. Το βερνίκι, εισέρχεται μέσα στη γρατζουνιά και τη συμπληρώνει. Αφήνεις το βερνίκι για μία ώρα περίπου να απορροφηθεί από τη γρατζουνιά. Έπειτα, προσθέτεις λίγο διαλυτικό βερνικιού σε ένα καθαρό πανί μικροϊνών, μέχρι να βρέξει ελάχιστα εκείνο το σημείο στο πανί. Με το πανί σκούπισε το σημείο που έκανες με το βερνίκι, ώστε να εξουδετερωθεί το επιπλέον υπόλειμμα από το τζάμι.

Παράθυρο

4. Εφαρμογή Γυαλιστικού ασημικών

Η λύση αυτή είναι ιδανική για τη λείανση ευαίσθητων επιφανειών, όπως το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 γυαλιστικό ασημικών
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Βάζοντας το πανί με τις μικροΐνες στο δείκτη του χεριού σου, παίρνεις μία μικρή ποσότητα από το γυαλιστικό. Προσοχή στην ποσότητα του γυαλιστικού καθώς υπερβολικό υλικό μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον γρατζουνιές στο τζάμι. Με κυκλικές και απαλές κινήσεις, εφαρμόζεις το γυαλιστικό στην γρατζουνιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δε βάζεις επιπλέον ποσότητα καθώς μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα.  Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από το επιπλέον υλικό.

Παράθυρο κοπέλα καπέλο

Δείτε ακόμη:

Δες εδώ: Το τέλειο κόλπο για να ωριμάσει το αβοκάντο
Αυτό το προϊόν στην κουζίνα θεραπεύει τέλεια τα σκασμένα χείλη
“Τέλος” στην μπαγιάτικη τούρτα – Tips για να παραμείνει φρέσκια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις