Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Covid free νησιά Ελλάδα: Αποθέωση από την Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Covid free νησιά Ελλάδα: Αποθέωση από την Γερμανία

Covid free νησιά Ελλάδα: Αφιέρωμα στα μικρά ελληνικά νησιά που είναι «COVID-free» δημοσιεύει το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας.

Αφιέρωμα στα μικρά ελληνικά νησιά που είναι «COVID-free» δημοσιεύει το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει να προσελκύσει σε αυτά παραθεριστές. Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Καστελλόριζο, το Μεγανήσι, την Κάστο, τη Θύμαινα, τον Κάλαμο, τους Φούρνους, τις Οινούσσες, όπου έχει ήδη εμβολιαστεί το σύνολο των κατοίκων, αλλά και στους Λειψούς, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, την Ψέριμο και τους Αντίπαξους, όπου ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί σύντομα.

«Όποιος επιθυμεί να κάνει διακοπές σε αυτά τα μικρά νησιά, θα πρέπει να περιμένει μια δόση περιπέτειας, αλλά θα επιβραβευθεί με μια απαράμιλλη νησιωτική αίσθηση», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το RND διευκρινίζει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αρχίσει τη σεζόν στα μέσα Μαΐου, αλλά μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να αποδείξουν ότι διαθέτουν αντισώματα ή προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κορονοϊό, «ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να ενσκήψουν κρούσματα στα COVID-free νησιά».

Καστελόριζο

Ποια είναι τα 18 Covid-free νησιά

Νησιά που έχει πραγματοποιηθεί η 1η δόση
Χάλκη
Λειψοί
Οθωνοί
Τήλος
Αρκοί
Μαθράκι
Γαύδος
Νίσυρος
Αγαθονήσι
Ερεικούσσα

Νησιά που έχει πραγματοποιηθεί και η 2η δόση

Καστελλόριζο
Μεγανήσι
Οινούσσες
Φούρνοι
Κάλαμος
Ψαρά
Θύμαινα
Κάστος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις