Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Covid free νησιά Ελλάδα: Ελπίδα για το φετινό καλοκαίρι, αυτά είναι τα 18
ΕΛΛΑΔΑ

Covid free νησιά Ελλάδα: Ελπίδα για το φετινό καλοκαίρι, αυτά είναι τα 18

Covid free νησιά Ελλάδα: Ελπίδα ότι το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό δίνει η νέα λίστα των covid free νησιών.

Ελπίδα ότι το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό δίνει η νέα λίστα των covid free νησιών. Δεκαοκτώ είναι πλέον τα Covid-free νησιά στη χώρα μας, όπου οι κάτοικοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε 10 νησιά που έχει γίνει η πρώτη δόση είναι όλα κάτω των 1.000 κατοίκων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα λάβουν και τη δεύτερη δόση. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί με τα νησιά έως 3.500 κατοίκους και μετά τα νησιά άνω των 3.500 κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι η Corriere della Sera δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Το Καστελλόριζο είναι Covid-free, όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν», κάνοντας αναφορά στην στρατηγική εμβολιασμού στη χώρα μας.

Αναλυτικά τα νησιά

Νησιά που έχει πραγματοποιηθεί η 1η δόση

Χάλκη

Λειψοί

Οθωνοί

Τήλος

Αρκοί

Μαθράκι

Γαύδος

Νίσυρος

Αγαθονήσι

Ερεικούσσα

Νησιά που έχει πραγματοποιηθεί και η 2η δόση

Καστελλόριζο

Μεγανήσι

Οινούσσες

Φούρνοι

Κάλαμος

Ψαρά

Θύμαινα

Κάστος

Εμβολιασμοί – Ελλάδα: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο

Οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, όπως προέκυψε από τα νεότερα στοιχεία στο emvolio.gov.gr. Ειδικότερα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, ανακοινώθηκε ότι οι εμβολιασμοί πολιτών για τον κορονοϊό έχουν φθάσει το 1.024.711.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες χώρες σε επίπεδο υλοποίησης του προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και αξιοποίησης των δόσεων από κάθε φιαλίδιο. Από τη μεριά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι έχουν καταγραφεί μόνο 6 περιπτώσεις με αλλεργική αντίδραση μετά το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Θυμίζουμε ότι αυτήν τη χρονική περίοδο «τρέχουν» δύο παράλληλα εμβολιαστικά προγράμματα: α) Πολίτες από 60 έως και 64 ετών και β) πολίτες άνω των 75 ετών. Στους εμβολιασμούς χρησιμοποιούνται εμβόλια Pfizer, εμβόλια Moderna και εμβόλια AstraZeneca.

Καστελόριζο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις