Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρέφος 2 μηνών – κορονοϊός: Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κρήτης
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέφος 2 μηνών – κορονοϊός: Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κρήτης

Βρέφος 2 μηνών - κορονοϊός: Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η Κρήτη λόγω του κορονοϊού με ολοένα και περισσότερα τα παιδιά που εισάγονται στο νοσοκομείο.

Στο ΠΑΓΝΗ στη Μονάδα Αντιμετώπισης κορονοϊού, όπως μεταδίδει το cretalive.gr νοσηλεύεται ένα βρέφος μόλις 2 μηνών όπως επίσης και ένα 7χρονο παιδί. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, Στέλιο Κτενιαδάκη, και τα δύο παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Στο ΠΑΓΝΗ σημειώνεται πως νοσηλεύονται συνολικά 51 άτομα με κορονοϊό – 10 στη ΜΕΘ, τα δύο παιδιά και 39 ακόμη στις κλινικές Covid. Παράλληλα, σύμφωνα με τον υποδιοικητή, το νοσοκομείο προετοιμάζεται να λειτουργήσει και νέα κλινική Covid, προκειμένου το νοσηλευτικό ίδρυμα να είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες, σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει πιο πιεστική. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η νέα κλινική covid θα λειτουργήσει σε ημιώροφο του νοσοκομείου και θα είναι δυναμικής 70 ασθενών.

Μητέρα και νεογνό νοσηλεύονται στο Ρίο με κορονοϊό

Μια 23χρονη από την Δυτική Αχαΐα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με επιπλοκές λόγω κορονοϊού, ενώ και το μωρό της νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου. Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 ημέρες, όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega ο πεθερός της 23χρονης, Φίλιππος Λιάκος, δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας. Η νεαρή που εγκυμονούσε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δέκατα, όπου διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Εκεί, λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε, οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν εσπευσμένα σε τοκετό και αμέσως διασωλήνωσαν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος. Το βρέφος, το οποίο αποδείχτηκε αργότερα αρνητικό στον κορονοϊό, έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο, έχει αποδιασωληνωθεί και νοσηλεύεται στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Μωρό πατούσα

Η 23χρονη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Όπως έγινε γνωστό, νόσησαν πρώτα ο κ. Λιάκος, μετά η σύζυγός του και στη συνέχεια ο γιος του και η νύφη του, δηλαδή η 23χρονη κοπέλα που έχει διασωληνωθεί. Ο κορονοϊός χτύπησε αρχικά την πόρτα του σπιτιού τους τέλη Φεβρουαρίου όταν ο Φίλιππος Λιάκος ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα. «Εγώ πριν 22 ημέρες ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Στην τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου» τόνισε ο Φίλιππος Λιάκος.

Ήταν θέμα χρόνου να νοσήσει και η νύφη του, η οποία διένυε τότε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, μίλησε για την κατάσταση υγείας της 23χρονης και του μωρού της. «Το παιδί είναι καλά. Διασωληνώθηκε αλλά λόγω της προωρότητας. Το έχουμε αποδιασωληνώσει από το μεσημέρι. Είναι σε καλή κατάσταση. Η 23χρόνη είχε πνευμονία και είναι στην Μονάδα. Κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί που εγκυμονεί είναι πολύ σπάνια. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό θα είναι αρνητικό στον κορονοϊό. Στην παιδιατρική κλινική είχαμε πάρα πολλά κρούσματα. Τώρα έχουμε δύο θετικά κρούσματα και δύο ύποπτα και ένα στο Παίδων που έχει περάσει τον ιό και παρουσίασε μια μικρή επιπλοκή» δήλωσε ο γιατρός.

Δείτε ακόμη:

Τον Ιούνιο ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού
Με ψηφιακό τρόπο θα γίνεται η δήλωση της απώλεια ταυτότητας
Τζανάκης: Δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα – Πότε θα δούμε μείωση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις