Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτυ κορονοϊός lockdown: Ανησυχία των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτυ κορονοϊός lockdown: Ανησυχία των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων

Πάρτυ κορονοϊός lockdown: Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊόύ τα πάρτυ συνεχίζονται κανονικά αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊόύ τα πάρτυ συνεχίζονται κανονικά αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού. Μετά από πληροφορίες που είχαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν χθες έφοδο σε μπαρ στην Αθήνα, καθώς παρά τις απαγορεύσεις σέρβιρε ποτά σε καθήμενους πελάτες.

Μάλιστα δεν ήταν το μόνο μπαρ στην Αθήνα στο οποίο έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί. Παράλληλα πολλοί ήταν και οι έλεγχοι σε αποκριάτικα πάρτι. Να σημειωθεί ότι Παρασκευή και Σάββατο σημειώθηκαν 304 παραβάσεις για πάρτι σε καταστήματα και έγιναν 49 συλλήψεις.

Dj πάρτι

Bella Vita

Η «δράση» του Bella Vita σταμάτησε το βράδυ της Παρασκευής όταν κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μαζί με αστυνομικούς, έκαναν έφοδο μετά από καταγγελία. «Απεδείχθη ότι υπήρχε κανονικά τραγουδιστής στην πίστα, μπάντα και θαμώνες οι οποίοι διασκέδαζαν κανονικά σαν να μην υπάρχει πανδημία» τόνισε μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του νυχτερινού κέντρου χαρακτήρισε το κορονογλέντι… prive, το οποίο όπως είπε στο MEGA ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και θα διαρκούσε έως τις 10 το βράδυ. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αγανακτήσει όλοι με όλο αυτό το πράγμα που γίνεται. Ήταν ένα prive party το οποίο αποφάσισε ο ιδιόκτητης του χώρου να το διοργανώσουμε για κάποιους εκλεκτούς πελάτες του μαγαζιού. Δεν είχαμε λουλούδια, ήταν μια τραγουδίστρια που θα τραγουδούσε, όχι με ορχήστρα» υποστήριξε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του νυχτερινού κέντρου» είπε μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως «ο χώρος αυτός είναι 300 ατόμων και τα δέκα άτομα μέσα με μάσκες και με αποστάσεις δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος να κολλήσουμε κάτι. Γιατί φορούσαμε όλοι μάσκες και τα τραπέζια μεταξύ τους είχαν μια απόσταση δέκα ή ίσως 15 μέτρα». Ερωτηθείς κάθε πότε γινόντουσαν πάρτι στο εν λόγω μαγαζί απάντησε «από τον Οκτώβρη ήταν η πρώτη βραδιά που ανοίξαμε χθες, γιατί τον Οκτώβρη μας είχαν ξανακλείσει το μαγαζί».

Τέλος, σε ερώτηση αν το έχει μετανιώσει απάντησε αρνητικά. «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα γιατί δεν πήγα σε ένα χώρο χωρίς να έχω πάρει τα μέτρα, δεν θεωρώ ότι έγινε κανένα έγκλημα. Ήταν σαν να ήμασταν σε μια στάση μετρό» τόνισε εγώ… εξήγησε πως «είχαμε θερμόμετρο και θερμομετρούσε τους καλεσμένους».

Ξάνθη καρναβάλι: Ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης

Απίστευτες είναι οι εικόνες που ήρθαν από την Ξάνθη με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους και να γιορτάζει το καρναβάλι. Ήδη από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι –καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος– δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά όπως γράφει το xanthinea.gr.

Πρόκειται για μια εικόνα που θυμίζει προ… κορονοϊού εποχές, ενώ δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως… μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κοροναϊός. Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων, και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

Κορονοπάρτι σε Πάτρα και Κρήτη

Παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα αυστηρά lockdown κάποιοι διοργάνωσαν κορονοπάρτι σε Κρήτη και Πάτρα. Μετά από καταγγελίες η ΕΛΑΣ έκανε έφοδο και στις τρεις περιπτώσεις, ενώ ακολούθησαν συλλήψεις και τσουχτερά πρόστιμα. Το πρώτο κορονοπάρτι διοργανώθηκε στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το βράδυ του Σαββάτου στο Σκαλάνι. Μάλιστα, οι… μπαλωθιές ήταν εκείνες που κινητοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μάζωξη για έναν νεαρό που θα πήγαινε φαντάρος. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο, έγιναν δύο συλλήψεις ενώ έπεσαν «τσουχτερά» πρόστιμα τόσο στους διοργανωτές όσο και στους συμμετέχοντες για τα προβλεπόμενα μέτρα.

Οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 20 ενώ κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι οι καλεσμένοι διέφυγαν από γειτονικές ταράτσες και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες ακόμη και στα οχήματα των καλεσμένων. Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε μάζωξη στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα στην Ικάρου. Οι καλεσμένοι ήταν περίπου 10, στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 600 ευρώ για συμμετοχή σε συνάθροιση και για μη χρήση μάσκας ενώ στους διοργανωτές επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Το ρε-ματζόρε

Η μάζωξη της παρέας του Κωνσταντίνου Κουτσαβάκη έγινε σε ισόγεια αποθήκη στην περιοχή του Εύοσμου. Ωστόσο μετά από “καρφωτή” του πρώην συντρόφου της κοπέλας του νεαρού μουσικού, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο και εντόπισαν εντός της αποθήκης έξι άτομα. Στους πέντε καλεσμένους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης, ενώ στον 24χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και συνελήφθη. Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που παραπέμφθηκε του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.

“Μαζευόμαστε τακτικά από εδώ κι από εκεί. Υπάρχουν στέκια στη Θεσσαλονίκη που μαζεύονται και 5 και 10 άτομα. Συμβαίνουν αυτά κακά τα ψέματα, όλοι τα γνωρίζουμε αυτά. Εμείς το ζούμε με μουσική, άλλοι κάνουν άλλα πάρτι. Δεν αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της κατάστασης, όπως τα λένε στη τηλεόραση. Εγώ θα σεβαστώ μέχρι κάποιο σημείο την κατάσταση αλλά σε λογικά πλαίσια. Δεν γίνεται κάποιος να μου απαγορεύσει να παίξω το ρε ματζόρε για τη δικιά μου τη ζωή”, είπε ο ίδιος στην κάμερα.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το πρόστιμο, o 24χρονος είπε ότι “δεν είναι προβλήματα αυτά για τη ζωή μας. Τρία χιλιάρικα ήταν η ζημιά και δυο κατοστάρικα τα έξοδα δικαστηρίου. Δεν ήταν πάρτι, δεν είχαμε μπαλόνια, μαζευτήκαμε, μαζευόμαστε τακτικά”.

Αναφερόμενος στο αν τον κάρφωσε ο πρώην της κοπέλας του, ο 24χρονος είπε: “Α εκεί θέλετε να το πάτε. Εγώ ετοιμαζόμουν να αρραβωνιαστώ. Τι να αρραβωνιαστώ τώρα; Χάλασε. Τώρα με έμαθαν και οι γονείς της κοπελιάς με άλλο μάτι. Ο πρώην μας κατήγγειλε, δεν θέλω να σταθώ πολύ σε αυτό”.

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόστιμο που του επιβλήθηκε απάντησε πως “δεν είμαι άνετος οικονομικά, αλλά δεν μπορεί να με επηρεάσει. Το νόημα της ζωής το βρίσκω στον έρωτα, στην οικογένεια, στο πνεύμα, στις τέχνες. Δεν αντιλέγω, να προσέχουμε. Δεν θα βγω να το παίξω σαν αυτούς που λένε “οι μασόνοι φταίνε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις