Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας απεργία πείνας: Η επίσκεψη που δέχθηκε και άλλαξε τα δεδομένα
ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας απεργία πείνας: Η επίσκεψη που δέχθηκε και άλλαξε τα δεδομένα

Κουφοντίνας απεργία πείνας: Η επίσκεψη που δέχθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας και τον έκανε να αλλάξει τις αποφάσεις του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας το πρωί της Κυριακής σταμάτησε την απεργία πείνας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το απόγευμα της Παρασκευής στη ΜΕΘ Λαμίας τον επισκέφθηκαν η σύζυγός του και ο γιος του, οι οποίοι όπως λένε οι πληροφορίες μίλησαν αρκετή ώρα με τους γιατρούς και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του. Ακολούθησε η ανακοίνωση των γιατρών της επιλογής του, Θ. Ζδούκου και Α. Ντουζέπη, το Σάββατο, στην οποία αναφερόταν αναλυτικά ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σε οριακό σημείο για να φτάσουμε τελικά στο πρωί της Κυριακής και την ανακοίνωση με την οποία ο καταδικασμένος ως μέλος της 17Ν εξηγεί τους λόγους που σταματά την απεργία πείνας. Πριν λίγες ώρες, το νοσοκομείο Λαμίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, κάνοντας γνωστό ότι ξεκινά η σίτιση και η θρεπτική υποστήριξή κατόπιν επιθυμίας του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Δημήτρης Κουφοντίνας αμάξι

Η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη συνήγορο του:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία. Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δείτε ακόμη:

Δερμιτζάκης: Να ανοίξει με εξωτερικούς χώρους η εστίαση, με ραντεβού το λιανεμπόριο
SMS στο 13032: Για πόση ώρα θα βγαίνουμε για αγορές
Σκηνές ταινίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα – Επ’ αυτοφώρω σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις