Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά σύνορα: Σύλληψη Σκοπιανών στη Φλώρινα
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά σύνορα: Σύλληψη Σκοπιανών στη Φλώρινα

Ναρκωτικά σύνορα: Επιχείρησαν να πουλήσουν τρία κιλά κάνναβης σε αστυνομικό, που εμφανίστηκε ως αγοραστής.

Κύκλωμα, που μετέφερε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, με μοτοσικλέτα και αυτοκίνητο, από τα Σκόπια στην Ελλάδα, εξαρθρώθηκε, όταν μέλη της πούλησαν σε… αστυνομικό, χωρίς να γνωρίζουν τον ιδιότητά του, πάνω από 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης! Η σύλληψη των δύο διακινητών της κάνναβης, για την οποία ζήτησαν και έλαβαν-προσημειωμένα, όμως- 5.800 ευρώ, έγινε σε αγροτική περιοχή της Φλώρινας, πολύ κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, οδήγησαν στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 40 ετών.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ήδη σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή στην ελληνική Επικράτεια και πώλητης νομοθεσίας περί αλλοδαπών. «Συγκεκριμένα», προσθέτει η Αστυνομία «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική Επικράτεια και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με τη δράση κυκλώματος το οποίο μεταφέρει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα, οργανώθηκε μεσημβρινές ώρες, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, σε αγροτική περιοχή της Φλώρινας, πλησίον των συνόρων Ελλάδας και Δημοκρατίας Βορείου Μακεδονίας» .

Παπάκι

Ναρκωτικά σύνορα: Το ραντεβού με την Αστυνομία

Στη συνέχεια παρατίθενται τα γεγονότα με την εμφάνιση αστυνομικού σαν υποψήφιου αγοραστή, που οδήγησαν στις επ αυτοφώρω συλλήψεις. «Αναλυτικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και ειδικών ανακριτικών μεθόδων, ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών, όπου εμφανίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ο μεν 38χρονος με δίκυκλη μοτοσικλέτα και ο δε 40χρονος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πούλησαν σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή 2 κιλά και 885 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των 5.800 ευρώ».

Συνολικά κατασχέθηκαν: 2.885 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και 3 κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας , ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Αυτοκίνητο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις