Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

28

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 13032 μήνυμα – sms: Πώς θα ψωνίζουμε από τα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

13032 μήνυμα – sms: Πώς θα ψωνίζουμε από τα καταστήματα

13032 μήνυμα - sms: Τι είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο νούμερο 13032, στο οποίο θα στέλνουμε μήνυμα για να πηγαίνουμε για αγορές.

Μπορεί ακόμα να μην είναι ξεκάθαρο πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο και η αγορά με την αύξηση των κρουσμάτων να… φέρνει μόνιμα τα άνω – κάτω, ωστόσο οι προετοιμασίες για την επιστροφή του λιανεμπορίου συνεχίζονται και όπως έχει γίνει γνωστό, με το άνοιγμα οι αγορές θα γίνονται με SMS στο 13032. Σε διευκρινίσεις σχετικά με αυτό προχώρησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας το Σάββατο στο Mega. «Σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθήσαμε να βρούμε τεχνικές λύσεις που θα μπορούν να διευκολύνουν το λιανεμπόριο και τους καταναλωτές, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει περιορισμός τριών ωρών.

Αλλά θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος, θα επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα. Στη δεύτερη προσπάθεια θα είναι αρνητική η απάντηση», είπε.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι για τους υπόλοιπους κωδικούς στο sms 13033 δεν θα υπάρχει κόφτης. «Δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμό στους υπόλοιπους κωδικούς. Θα γίνει ξεχωριστός αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο», πρόσθεσε. «Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάιο θα υπάρχει ένα τείχος ανοσίας πολύ ισχυρό στη χώρα μας και το καλοκαίρι θα είμαστε σε κάποια κανονικότητα», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις