Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Ληστές σύλληψη: Πιάστηκαν οι «τεχνικοί του φυσικού αερίου»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ληστές σύλληψη: Πιάστηκαν οι «τεχνικοί του φυσικού αερίου»

Ληστές σύλληψη: Στο Μεσολόγγι ψάχνουν τους ληστές με τις ιατρικές μάσκες, που επιχείρησαν να ληστέψουν ηλικιωμένη.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν πριν προλάβουν να απομακρυνθούν από τη Θεσσαλονίκη, οι «τεχνικοί του φυσικού αερίου», οι οποίοι με αυτή την παραπλάνηση κατάφεραν να αρπάξουν 80.000 ευρώ από ηλικιωμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικούς που έκαναν περιπολίες στο κέντρο της συμπρωτεύουσας και με βάση τα χαρακτηριστικά των «τεχνικών», που είχε δώσει το θύμα, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους προσήγαγαν. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ώρα της σοβαρής καταγγελίας, εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για «μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνται σε διακεκριμένες κλοπές».

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι συλληφθέντες φαίνεται πως είχαν εγκατασταθεί τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη μισθώνοντας δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης. Είχε προηγηθεί η καταγγελία 87χρονης στην περιοχή της Χαριλάου, η οποία είχε αναφέρει στην Αστυνομία, ότι εμφανίστηκαν στο σπίτι της δύο άγνωστοι, που της συστήθηκαν σαν τεχνικοί του φυσικού αερίου και ζαλίζοντας κυριολεκτικά την ηλικιωμένη, κατάφεραν να αρπάξουν το σεβαστό ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο, ριψοκινδυνεύοντας, φύλαγε η ιδιοκτήτρια στο σπίτι της.

Περιπολικό

Ληστές σύλληψη: Ο τρίτος επιτηρούσε την είσοδο

Όλη την ώρα, που οι δύο «τεχνικοί» ήταν στο σπίτι, ένας τρίτος περίμενε στην είσοδο προφανώς για να ειδοποιήσει αν κάποιος γνωστός της ηλικιωμένης ερχόταν να την επισκεφθεί. Αν όμως για την ηλικιωμένη στη Χαριλάου η περιπέτεια δείχνει να πέρασε, δεν συνέβη το ίδιο και με μια άλλη ηλικιωμένη, σε περιοχή του Μεσολογγίου. Άγνωστοι κακοποιοί, διέρρηξαν το σπίτι της, με σκοπό να τη ληστέψουν. Τελικά, έφυγαν με άδεια χέρια, αφού η έντρομη γυναίκα δεν είχε τίποτε να αρπάξουν.

Οι ληστές, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ιατρικές μάσκες αιφνιδίασαν την γερόντισσα, ξυπνώντας την απότομα και άρχισαν να την πιέζουν ρωτώντας την πού είχε κρυμμένα τα χρήματα. Εκείνη τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ που δεν κατάλαβε καν πόσοι ήταν, καθώς συνέχισαν να την χτυπούν όταν τους είπε πως δεν είχε ούτε… δεκάρα! Οι δράστες ερεύνησαν όλα τα δωμάτια, αλλά δεν βρήκαν χρήματα ούτε τιμαλφή κι έτσι αποχώρησαν άπρακτοι προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ηλικιωμένη κατήγγειλε την εισβολή στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μεσολογγίου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απόπειρα ληστείας και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστων.

Ηλικιωμένη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις