Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σοφία Νικολάου – Κουφοντίνας: «Από την αρχή δείξαμε τον δρόμο, οι γιατροί είναι από πάνω του»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Νικολάου – Κουφοντίνας: «Από την αρχή δείξαμε τον δρόμο, οι γιατροί είναι από πάνω του»

Σοφία Νικολάου - Κουφοντίνας: Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στην υπόθεση Κουφοντίνα και στο αίτημά του να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενου εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών».

«Ελάχιστοι καταδικασμένοι της 17 Νοέμβρη έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους» πρόσθεσε η Σοφία Νικολάου.

Για να συνεχίσει: «Από την αρχή δείξαμε τον δρόμο στον Κουφοντίνα δια της συνηγόρου του, ότι ο δρόμος για να δούμε να αν οι ενέργειες που έγιναν είναι νόμιμες είναι η δικαστική οδός. Κινήθηκε δικαστικά αυτή την εβδομάδα, έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων, ακολουθούν κι άλλες. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε αποφάσεις δικαστηρίων. Θα κριθούν όλα από το δικαστήριο». Αναφορικά με την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Σοφία Νικολάου, υπογράμμισε: «Είναι σοβαρή η κατάστασή της υγείας του εδώ και μέρες. Από τη στιγμή που ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Αλλά οι γιατροί είναι από πάνω του. Φροντίζουν να μη φτάσουμε σε άλλες καταστάσεις».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις