Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας μεταγωγή: Τις επόμενες μέρες η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας μεταγωγή: Τις επόμενες μέρες η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Κουφοντίνας μεταγωγή: Μετατίθεται τελικά χρονικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η συνεδρίαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Μετατίθεται τελικά χρονικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η συνεδρίαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που θα εξετάσει το αίτημα της πλευράς Δημήτρη Κουφοντίνα για ανάκληση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Η εισαγγελέας εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο η προσφυγή να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, ενώ θέτει και ζήτημα αναρμοδιότητας του δικαστικού συμβουλίου.

Η εξέταση της προσφυγής του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, παρότι έχει εισαχθεί στο Συμβούλιο, και δεν αποκλείεται τελικά η συνεδρίαση να μην πραγματοποιηθεί απόψε και να μετατεθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι συνήγοροι του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια είχαν προσφύγει στο οικείο συμβούλιο πλημμελειοδικών ζητώντας την ανάκληση της απόφασης βάσει της οποίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη από τις φυλακές Κασσαβέτειας στο Δομοκό. Για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής η δικηγόρος του καταδικασθέντα τρομοκράτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Νωρίτερα, με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας, έγινε γνωστό πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο απεργός πείνας παρουσιάζει, πλέον, σημάδια οξείας νεφρικής ανεπάρκειας.

Όπως διαβεβαιώνουν οι γιατροί της οικογένειας, μετά και από δική τους παρότρυνση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες για την ανάταξη των νεφρών.

Δημήτρης Κουφοντίνας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις