Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός Άρσεναλ: Οι στοιχηματικές έχουν άλλη γνώμη για τους αγώνες με την Άρσεναλ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός Άρσεναλ: Οι στοιχηματικές έχουν άλλη γνώμη για τους αγώνες με την Άρσεναλ

Ολυμπιακός Άρσεναλ: Η κλήρωση έδειξε και πάλι Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός πήρε χθες μια τεράστια πρόκριση απένταντι στην Ολλανδινή Αϊντχόφεν  και ”πέταξε” για τους ”16” του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους την πρόκριση αφού παρά την ήττα με 2-1 το γκολ του Χασάν στο 89(!) ήταν αρκετό για να τους περάσει στην επόμενη φάση. Μετά όμως τη χαρά, ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός περίμενε σήμερα από την κλήρωση μια ομάδα στα μέτρα του που θα τον έφερνε πιο κοντά στους ”8” της Ευρώπης. Η κλήρωση έδειξε και πάλι Άρσεναλ. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που απέκλεισαν πέρσι στη φάση των ”32” με 1-2 μέσα στο Λονδίνο με γκολ του Ελ Αραμπί στο 119! Βέβαια η Άρσεναλ παραμένει μια ισχυρή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό του Ολυμπιακού. Ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας στην Premier League με μόλις 34 βαθμούς.

Στο άκουσμα ότι οι ”κανονιέρηδες” θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού ξύπνησαν μνήμες από τον περσινό θρίαμβο και είναι λογικό να θέλουν κάτι ανάλογο για να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στο όνειρο. Το πρώτο ματς, που θα έχει γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους», θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο παιχνίδι είναι ορισμένο για μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαρτίου και θα γίνει πιθανότατα κανονικά στο Λονδίνο. Πρόκειται για την έκτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, που θα αναμετρηθούν οι δύο σύλλογοι, ενώ έχουν προηγηθεί 10 μεταξύ τους αγώνες, μετρώντας κάθε ομάδα από πέντε νίκες, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια ισοπαλία.

Αχμέντ Χασάν

Ολυμπιακός Άρσεναλ: Τι δείχνουν οι στοιχηματικές

Οι στοιχηματικές προσεγγίζουν διαφορετικά το ζευγάρι σε σχέση με πέρσι. Αλλωστε και η Αρσεναλ παρουσίαζει το ίδιο κακό πρόσωπο στην Premier League και ο Ολυμπιακός (απ)έδειξε πέρσι ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις στην Αγγλία.

Κυρίως το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης». Εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι σύμφωνα πάντα με τις στοιχηματικές είναι στο 50-50. Η νίκη του Ολυμπιακού είναι στο 2.70 κι αυτή της Αρσεναλ στο 2.55! Ωστόσο υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός πληρώνει 3.20 για να περάσει στους «8» του Europa League ενώ η Αρσεναλ μόλις 1.35!

Ολυμπιακός Άρσεναλ: Το θρυλικό γκολ του Ελ Αραμπί

Η μοίρα τα έφερε και πάλι έτσι ώστε ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ να ξανασυναντηθούν, έναν χρόνο μετά τη σπουδαία πρόκριση των ερυθρόλευκων μέσα στο Έμιρειτς. Τότε, στις 28 Φεβρουαρίου του 2020 ο Ολυμπιακός με μια μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε με 1-2 των κανονιέρηδων στην παράταση, χάρη στο τρομερό τέρμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Έναν χρόνο μετά λοιπόν, Ολυμπιακός και Άρσεναλ κοντράρονται ξανά αυτή τη φορά για τους «16», με τους κανονιέρηδες να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, αλλά την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει τον τρόπο να την αποκλείσει για δεύτερη σερί σεζόν και να κάνει την υπέρβαση, φτάνοντας στους «8» της διοργάνωσης.

Η τελευταία ανάμνηση είναι αυτή που μένει όμως για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι παρότι είχαν ηττηθεί με 0-1 στο Καραϊσκάκη, έστειλαν το ματς στην παράταση με γκολ του Σισέ. Εκεί δέχτηκαν την ισοφάριση, όμως δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι. Με το ρολόι να δείχνει πλέον το 119′ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με προβολή κάρφωσε την Άρσεναλ για το 2-1 των «ερυθρόλευκων» και έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League, με τους παίκτες, το τιμ, αλλά και τον κόσμο να ξεσπάει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις