Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά τώρα – Ερντογάν: Νέα πρόκληση για το Αιγαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά τώρα – Ερντογάν: Νέα πρόκληση για το Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά τώρα - Ερντογάν: Συνεχιζόμενη ρητορική όξυνσης του Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει του νέου γύρου των διερευνητικών.

Σε ρητορική κλιμάκωσης προς την Ελλάδα για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνδιάσκεψη του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους έκανε λόγο για “προβοκάτσιες” στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μετονομάζοντας μάλιστα το Αιγαίο σε “Θάλασσα των Νησιών”! “Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της, καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί”, ανέφερε ο Ερντογάν.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του στην Αγια-Σοφιά, καθώς συνέδεσε τη μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος με το τρομοκρατικό χτύπημα στη… Νέα Ζηλανδία.

“Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγια-Σοφιά σε τζαμί”, είπε.

Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη ρητορική όξυνσης του Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει του νέου γύρου διερευνητικών επαφών τον Μάρτιο στην Αθήνα.

Δείτε ακόμη
Προπάγανδα από τα τουρκικά ΜΜΕ: “Η Ελλάδα θέλει πόλεμο; Οι πιλότοι της έχουν μεγαλώσει με εχθρότητα για την Τουρκία”
Φρικτές δηλώσεις Ερντογάν – “Οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν καλά από εισβολή και ομαδικές σφαγές”
Το Αιγαίο φλέγεται – Οι Τούρκοι βάζουν «μπουρλότο» στις διερευνητικές
Τι προμηνύει η Συμφωνία Ισραήλ – Αιγύπτου
Προκλητικός Ερντογάν από Σμύρνη: Δεν μας κατέκτησαν και το προσπαθούν τώρα με ύπουλες μεθόδους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις