Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά τώρα – πόλεμος: Συνεχίζεται η προπαγάνδα με φόντο το Τσεσμέ
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά τώρα – πόλεμος: Συνεχίζεται η προπαγάνδα με φόντο το Τσεσμέ

Ελληνοτουρκικά τώρα - πόλεμος: Η προπαγάνδα της Τουρκίας περί παρενόχλησης του ερευνητικού σκάφους "Τσεσμέ" από ελληνικά F-16 συνεχίζεται μέσω τουρκικών ΜΜΕ,

Η προπαγάνδα της Άγκυρας περί παρενόχλησης του ερευνητικού σκάφους “Τσεσμέ” από ελληνικά F-16 συνεχίζεται μέσω των τουρκικών ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για προκλητικές ενέργειες της Αθήνας, οι οποίες όπως αναφέρουν δημοσιεύματα γίνονται εδω και χρόνια σε βάρος της Τουρκίας. Παράλληλα, μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν και δηλώσεις απόστρατων τούρκων αξιωματικών, όπως του Αλί Ντενίζ Κουτλούκ που μίλησε στο A Haber. Μάλιστα, δηλώσεις του συνταξιούχου Ναύαρχου φιλοξενούνται από πολλά ΜΜΕ. Η Sabah σε προκλητικό άρθρο της γράφει:“Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες”, ενώ διερωτάται ποιος είναι ο “σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας”, φτάνοντας και στο σημείο να γράφει εάν η Αθήνα θέλει να ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία.

“Η ελληνική νεολαία και οι πιλότοι έχουν μεγαλώσει με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση ήταν πολύ αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, είναι αντίθετη και για στρατιωτικούς λόγους. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, η Τουρκία είναι ελεύθερη να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα. Αυτό το πλοίο δεν αποτελεί απειλή για αυτούς. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να εκφράζουν τη συμπεριφορά τους σε λογικό πλαίσιο”, είπε ο Αλί Ντενίζ Κουτλούκ.

“Η Ελλάδα παίζει επικίνδυνο παιχνίδι”

Η Ελλάδα παίζει ένα τόσο επικίνδυνο παιχνίδι επειδή έχει τη συμπάθεια της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναφέρει ο Ναύαρχος, προσθέτοντας ότι αυτό η Τουρκία δεν πρέπει να το επιτρέψει και πρέπει να είναι απαιτητική, τονίζει ο Κουτλούκ και αναφέρεται σε αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών και σε θέματα κυριαρχίας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με “αδιευκρίνιστο καθεστώς” όπως είπε.

Ελληνοτουρκικά – Συρίγος: Η Τουρκία ωθεί τα πράγματα στα άκρα για να διακοπούν οι διερευνητικές

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζονται οι προκλήσεις

Η ώρα ήταν 6.45 μ.μ. την Τρίτη όταν δόθηκε η εντολή για scrabble (δηλαδή για άμεση απογείωση) δύο ελληνικών F-16 για αναγνώριση και αναχαίτιση του εναέριου εισβολέα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα ελληνικά μαχητικά βρέθηκαν να αναγνωρίζουν και να αναχαιτίζουν βορείως της Χίου δύο τουρκικά αεροπλάνα. Είχε νυχτώσει για τα καλά και οι Τούρκοι προκαλούσαν εντός του FIR Αθηνών. Νυχτερινές προκλήσεις σπανίως γίνονται αλλά αυτή τη φορά τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν και σε κάτι ασυνήθιστο.

Την ώρα που τα ελληνικά F-16 τα αναχαίτιζαν, σε ύψος 19.000 ποδών, τα τουρκικά F-16 στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν έσπασαν το φράγμα του ήχου με αποτέλεσμα να ακουστεί  από κατοίκους στη βόρεια πλευρά της Χίου ένας τρομακτικός θόρυβος. Ήταν ο θόρυβος που κάνουν τα αεροπλάνα όταν σπάνε το φράγμα του ήχου. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα φάσμα τουρκικών προκλήσεων των τελευταίων ημερών ενόψει του επαναληπτικού γύρου των διερευνητικών επαφών, αλλά και της προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών για την προετοιμασία της πενταμερούς διασκέψεως για το Κυπριακό.

Έρχεται να προστεθεί με τις τουρκικές αιτιάσεις για δήθεν παρενόχληση  του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16. Κάτι βεβαίως που διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ. Και πώς να μην διαψευσθεί, αφού το πλησιέστερο σημείο που έφτασαν τα ελληνικά μαχητικά (που μετείχαν σε άσκηση) ήταν στα 10 ν.μ. από το Τσεσμέ. Τόση μεγάλη απόσταση ασφαλείας ,που απαίτησαν οι Τούρκοι για ένα παλαιό ερευνητικό σκάφος  που κάνει έρευνες επί στήλης ύδατος, δεν έχουν ούτε τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

Ωστόσο η εφημερίδα Sabah με άρθρο της για την κατάσταση που επικρατεί το Αιγαίο, συντηρεί τις προκλήσεις και αναφέρει προκλητικά ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ και ότι η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε ξεκίνησαν οι διερευνητικές. Το δημοσίευμα διερωτάται ποιος είναι ο σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας και αν θέλει να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Είναι σαφείς πλέον οι επιδιώξεις της Άγκυρας ενόψει του γύρου των διερευνητικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις