Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Σμύρνη: Στο “κόκκινο” ξανά τα ελληνοτουρκικά
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Σμύρνη: Στο “κόκκινο” ξανά τα ελληνοτουρκικά

Ερντογάν - Σμύρνη: Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον τούρκο πρόεδρο να αναφέρεται και πάλι στη Σμύρνη

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον τούρκο πρόεδρο να αναφέρεται και πάλι στη Σμύρνη, φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για “ομαδικές σφαγές” και “εισβολή” των Ελλήνων πριν από 100 χρόνια. Σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) στην Άγκυρα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα γεγονότα του 1922 λέγοντας ότι είχε γίνει εισβολή και ομαδικές σφαγές σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη πριν 100 χρόνια. Και συνέχισε: “Χαλάσαμε τα όνειρά τους και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας.

Όσον αφορά την αλληλεγγύη πέρα ​​από τα σύνορα, ο Ερντογάν είπε: “Από τα Βαλκάνια έως το Τουρκιστάν, από τον Καύκασο έως την Αφρική, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε έναν από τους αδελφούς μας σε όλη τη γεωγραφία της καρδιάς και σε όλες τις μέρες τους, τόσο στα καλά όσο και στα κακά”.

‘Επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη’

Τόνισε επίσης ότι εδώ και χρόνια η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές στους Δυτικούς φίλους της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ότι “εάν δεν σβήσετε τη φωτιά του τρόμου όπου τη βλέπετε, μια μέρα σίγουρα θα εξαπλωθεί σε εσάς”. “Παρόλα αυτά, τα ίδια λάθη εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται. Εδώ βλέπουμε όλοι τη μοίρα εκείνων που δεν μας ακούνε”, είπε. “Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε το μέλλον αυτών των χωρών, των οποίων οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με φωτιά και αίμα, των οποίων τα κοινοβούλια καταλαμβάνονται και που συγκλονίζονται από τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Χώρες που προτιμούν να συνεργάζονται με αιματηρούς τρομοκράτες αντί για την Τουρκία, ένα από τα παλαιότερα κράτη του κόσμου, θα χαθούν σε μια μαύρη τρύπα, εκτός εάν αλλάξουν τη νοοτροπία τους”, είπε. Η Τουρκία έχει από καιρό απογοητευτεί από την έλλειψη συνεργασίας των δυτικών χωρών στον αγώνα της κατά των τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένου του YPG / PKK.

Στην πάνω από 35 χρόνια τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας, το PKK – που αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ – ήταν υπεύθυνο για τους θανάτους περίπου 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών. Το YPG είναι το Συριακό παρακλάδι του PKK.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις