Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Μερικοί το προτιμούν κρύο: Έτσι είναι σήμερα το σπίτι της ταινίας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μερικοί το προτιμούν κρύο: Έτσι είναι σήμερα το σπίτι της ταινίας

Πού γυρίστηκε η ταινία Μερικοί το προτιμούν κρύο: Ένα ασπρόμαυρο φιλμ εποχής που θα σας ξυπνήσει αισθήματα νοσταλγίας.

Και ποιος δεν θυμάται την θρυλική ταινία του 1963 “Μερικοί το προτιμούν κρύο”; Οι “αθάνατες” ατάκες σε αυτή την “χρυσή ταινία”, έχουν μείνει διαχρονικές και έχουν περάσει και στην νέα γενιά. Ωστόσο οι πιο παλιοί που της ζήσανε κιόλας, ψάχνουν κάθε γωνιά για να βρουν τα σοκάκια, τα σπιτάκια αλλά και τα παλιά καφενεία που γυρίστηκαν ταινίες  σαν αυτήν. Σήμερα λοιπόν θα παρουσιάσουμε εικόνες από το tainiothiki.gr, για την ταινία «Μερικοί το προτιμούν κρύο», φιλμ του 1963 με το σπίτι που είχαν γίνει τα πλάνα του.

Ηθοποιοί με αξεπέραστο ταλέντο κέρδισαν μία μοναδική θέση στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Πιο αναλυτικά το φιλμ γυρίστηκε σε γωνιές της Αθήνας και γενικά της Ελλάδας, με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου η οποία απεβίωσε στις 29 Ιουλίου 2004 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με διάτρηση στομάχου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, ο οποίος απεβίωσε στις 4 Ιουνίου 2001 στην Αθήνα, μετά από μακρά νοσηλεία σε διάφορα νοσοκομεία και τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος και αυτός απεβίωσε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας και σε ηλικία 88 ετών από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού.

Υπόθεση

Ο Λάκης έχει την υποχρέωση να παντρέψει τις τρεις αδελφές του, τη Ρένα, την Εύα και τη Μαίρη, πριν προχωρήσει στον δικό του γάμο με την αγαπημένη του Λέλα. Σε μια εκδρομή για μπάνιο στη θάλασσα, η Εύα και η Μαίρη θα γνωρίσουν τον Κλεόπα και τον Γιώργο με τους οποίους θα τα φτιάξουν.

Μερικοί το προτιμούν κρύο, πλάνα ταινίας

Τα ψέματα του Γιώργου στην Εύα

Ο Γιώργος όμως έχει πει ψέματα στην Εύα ότι είναι πλούσιος εφοπλιστής, ενώ στην πραγματικότητα είναι υπάλληλος σε τουριστική επιχείρηση. Η Ρένα και μεγαλύτερη της οικογένειας έχει εδώ και 10 χρόνια μια κρυφή σχέση με το Θόδωρο, ο οποίος δεν την παντρεύεται, γιατί κι αυτός πρέπει πρώτα να παντρέψει τη δική του αδερφή. Ωστόσο, η Λέλα διαμρτύρεται έντονα στο Λάκη για την καθυστέρηση του γάμου τους, με αποτέλεσμα αυτός να ξεκινήσει να γνωρίζει φίλους του στη Ρένα, ώστε να βρει γαμπρό. Η Ρένα, μη μπορώντας να μιλήσει για τη σχέση της, ακολουθεί τον αδερφό της στα ραντεβού που της κανονίζει, προσπαθώντας με τη συμπεριφορά της να μη γίνεται αρεστή στους υποψήφιους γαμπρούς και αυτοί να την απορρίπτουν ο ένας μετά τον άλλο.

Μερικοί το προτιμούν κρύο, πλάνα ταινίας

Εξαντλείται η υπομονή της Λέλας

Έτσι, εξαντλείται η υπομονή της Λέλας και πείθει το Λάκη να παντρευτούν κρυφά από τη δική του οικογένεια. Εν τω μεταξύ σε μια από τις εξορμήσεις της οικογένειας για να βρεί η Ρένα γαμπρό σε ορειβατικό σύλλογο, η Εύα ανακαλύπτει την αλήθεια για το Γιώργο και χωρίζουν. Αργότερα, η Ρένα δέχεται να αρραβωνιαστεί έναν άντρα που εξομολογήθηκε στον πατέρα της τον κρυφό έρωτά του για εκείνη και ανακοινώνει στο Θόδωρο την ημέρα που αυτός θα έρθει στο σπίτι της να τη ζητήσει.

Την ίδια μέρα ορίστηκε ο γάμος του Λάκη και της Λέλας, στον οποίο όμως αυτός δε μπορεί να πάει, διότι οι γονείς του έχουν αντιρρήσεις να λείπει την ημέρα του αρραβώνα της αδερφής του και εκείνος αδυνατεί να βρει πειστική δικαιολογία. Ο Θόδωρος πάει στο σπίτι της οικογένειας της Ρένας, μιλάει για τη σχέση τους και διαλύεται ο αρραβώνας, αφού δηλώνει έτοιμος να την παντρευτεί. Εκεί καταφθάνει και η Λέλα φορώντας νυφικό και λέει και αυτή στην οικογένεια του Λάκη τι είχε συμβεί. Τέλος, καταφθάνουν ο Κλεόπας και ο Γιώργος, τον οποίο συγχωρεί η Εύα και τελικά ορίζονται να γίνουν την ίδια μέρα οι γάμοι των τεσσάρων αδερφιών.

Μερικοί το προτιμούν κρύο, πλάνα ταινίας

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε το «Μερικοί το προτιμούν κρύο»

Πολλές από τις σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στο σπίτι του Λάκη στο οποίο έμενε με τις αδερφές του. Χαρακτηριστική είναι η είσοδος από την οποία έφευγε κρυφά τα βράδια. Το ίδιο και το μπαλκόνι με το τραπέζι που συγκεντρωνόταν όλη η οικογένεια. Πώς είναι όμως σήμερα αυτό το σπίτι και πού βρίσκεται. Πρόκειται για την μονοκατοικία που μπορεί να δει κανείς ακόμη και σήμερα στου Παπάγου.

Περνώντας κανείς σήμερα απ’ έξω μπορεί να νομίσει ότι θα δει κάποια σκηνή από την ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου να παραπονιέται στον μικρό της αδερφό Ντίνο Ηλιόπουλο. Κοιτώντας ακόμη και τις φωτογραφίες θα νιώσεις σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο αθάνατος ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Αθήνας και μπορείς να σταθείς μπροστά του ανά πάσα στιγμή με θαυμασμό και νοσταλγία.

Μερικοί το προτιμούν κρύο, σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

Δείτε ακόμη:

Θα σε κάνω βασίλισσα: Η αξέχαστη ελληνική ταινία που άφησε εποχή
Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο: Πού γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία
Φωνάζει ο κλέφτης: Πού γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις