Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Γοργόνες και μάγκες: 3 άγνωστες ιστορίες για την αγαπημένη ταινία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γοργόνες και μάγκες: 3 άγνωστες ιστορίες για την αγαπημένη ταινία

Γοργόνες και μάγκες: Συνολικά, η ταινία έκοψε 414.724 εισιτήρια. 

Γοργόνες και Μάγκες είναι ο τίτλος μιας ελληνικής ταινίας του 1968, η οποία παράχθηκε από την εταιρεία Φίνος Φιλμ. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, ενώ η μουσική της ταινίας συντέθηκε από τον Μίμη Πλέσσα. Συνολικά, η ταινία έκοψε 414.724 εισιτήρια.

Η ταινία γυρίστηκε στην Ύδρα εξαιτίας της γραφικής ομορφίας της, αλλά και της μίκρης της απόστασης από την Αθήνα, αποτέλεσε «το ιδανικό σκηνικό» για περίπου 20 ταινίες του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου.

-Η ταινία αποτελεί το τελευταίο καθαρόαιμο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, στην οποία ακούγονται τα περίφημα τραγούδια “Άνοιξε Πέτρα” από την υπέροχη Μαρινέλλα, “Θα πιω απόψε το Φεγγάρι” και “Καμαρούλα μια σταλιά” από τον Γιάννη Πουλόπουλο, που γίνονται μεγάλες επιτυχίες και παραμένουν διαχρονικά.

-Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Ύδρας.

-Σε αυτή την ταινία τραγουδά για πρώτη φορά η Μάρθα Καραγιάννη.

Η πλοκή θέλει δύο Αθηναίους να καταφτάνουν σε ένα μικρό νησί για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη ελβετική εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Δεν είναι άλλο από την μαγευτική Ύδρα. Τα περισσότερα γυρίσματα έχουν γίνει στον οικισμό «Καμίνι», εκεί όπου υποτίθεται βρίσκεται και η ταβέρνα στην οποία η κόρη του ταβερνιάρη Γιάννη Βογιατζή, Μάρθα Καραγιάννη, τραγουδά το «Ο άνδρας που θα παντρευτώ». Αξεπέραστο κομμάτι της ταινίας φυσικά η σαγηνευτική Μαίρη Χρονοπούλου με τον αιώνιο ζεν πρεμιέ Λάκη Κομνηνό που χορεύουν σε ταμπλό βιβάν το «Τόσα Καλοκαίρια» του Δάκη, στα ασβεστομένα σκαλάκια του νησιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις