Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – κύπελλο: Ήττα “αναίμακτη”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – κύπελλο: Ήττα “αναίμακτη”

Ελλάδα - κύπελλο: Η ΑΕΚ έχασε 2-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, αλλά σφράγισε με άνεση την πρόκριση στην 8άδα του κυπέλλου

Ελλάδακύπελλο: Την δεύτερη της ήττα επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ γνώρισε η ΑΕΚ. Μία ήττα, πάντως, χωρίς αντίκρισμα, αφού ο Απόλλων μπορεί να επιβλήθηκε 2-1, όμως το 2-0 από το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ υπέρ της Ενωσης ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρόκριση. Έτσι παρά την ήττα η ΑΕΚ θα δώσει το παρών στην προημιτελική φάση του κυπέλλου. Η οκτάδα τις οποίας συμπληρώθηκε ακριβώς με τη λήξη του παιχνιδιού της Ριζούπολης και το σφράγισμα του τελευταίου εισιτηρίου από την ΑΕΚ. Η Ενωση πίεσε από τα πρώτα λεπτά και έψαξε να βρει το γκολ, με τον Ολιβέιρα να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 10’.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 16’. Ο Ντάουντα έκλεψε την μπάλα από τον Xνιντ, πάσαρε στον Μπεντινέλι που κλώτσησε γκαζόν. Όμως ο ίδιος ο Ντάουντα με δεύτερη προσπάθεια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα! Πριν, πάντως, προλάβει να το πιστέψει ο Απόλλων ότι μπορεί να απειλήσει την πρόκριση της Ενωσης, αυτή ισοφάρισε. Ο Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά και η μπάλα στρώθηκε στον Ολιβέιρα που ισοφάρισε 1-1 με συρτό σουτ στο 21΄. Ο Απόλλων απάντησε πολύ γρήγορα, στο 26’ με τον Τάσο Λαγό να εξαπολύει κεραυνό που άφησε άναυδο τον Αθανασιάδη για το 2-1. Σκορ που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

καλη εικονα και νικη αλλα αποκλειστηκε ο Απολλων

Ελλάδα – κύπελλο: Το β’ ημίχρονο

Με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ξεκίνησε η επανάληψη αλλά η μεγάλη φάση δεν δημιουργήθηκε. Ο Απόλλων έφτασε κοντά στο γκολ πρώτος στο 58’. Σε εκτέλεση κόρνερ ο Μπρούσιτς βγήκε στο δεύτερο δοκάρι αφύλακτος, όμως εξ επαφής δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και έχασε το γκολ. Πλέον με το σκορ παγιωμένο στο 2-1 και τις ευκαιρίες να μην έρχονται, ο ρυθμός έπεσε. Η ΑΕΚ έφτανε κοντά στα καρέ του Απόλλωνα αλλά μεγάλη φάση δεν έφτιαχνε. Μεγαλύτερη φάση του δευτέρου μέρους καταγράφεται στο 91’. Όταν ο Μαχαίρας έκανε ωραία προσπάθεια και πάσαρε στον Σιμάνσκι. Αυτός όμως νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο στο τετ-α-τετ.

Δεν είχε πρόβλημα ή την δύσκολη φάση ο Τζοβάρας, με βοηθούς τους Γεωργακόπουλο, Αϊνάλη.

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Γιαννακόπουλος, Βιτλής (Φερνάντεθ 63′), Λισγάρας, Κάλισιρ (Μπρούσιτς 46′), Τσαμπούρης, Λαγός (Ρόδης 80′), Κιτόκο, Χουχούμης, Μπεντινέλι (Κραγιόπουλος 69′), Μουνιέ, Ντάουντα (Ιωαννίδης 46′).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Ραντόνια, Σιμόες, Σάκχοφ (Γαλανόπουλος 63′), Τάνκοβιτς (Σιμάνσκι 46′), Αλμπάνης (Μαχαίρας 84′), Νταντσένκο (Γκαρσία 46′), Ολιβέιρα (Ανσαριφάρντ 92′).

ντεμπουταρισε ο Νταντσενκο

Δείτε ακόμα: 

Πέρασε με την ψυχή στο στόμα 5-3 τη Γρανάδα η Μπαρτσελόνα
Πρόκριση για 3/4 φαβορί στο κύπελλο Γερμανίας
Μόνη πρώτη η Σίτι, 2-0 στην Μπέρνλι, ηττα-στραπάτσο για τη Λίβερπουλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις