Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Η είδηση της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η είδηση της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Υπάρχει -ωστόσο- μια σημαντική παράμετρος.

Η νέα Τούμπα ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια. Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να φτιάξει ένα νέο σύγχρονο γήπεδο ωστόσο όλα τα χρόνια το θέμα έπεφτε στην γραφειοκρατία και τίποτα δεν προχωρούσε. Ωστόσο τώρα ένα μεγάλο «αγκάθι» φαίνεται πως ξεπερνά ο ΠΑΟΚ με φόντο τη μετακόμισή του στο Καυτανζόγλειο. Για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ Νέα Τούμπα, θα πρέπει ο ”δικέφαλος” να μετακομίσει στο γήπεδο που αγωνιζόταν ο Ηρακλής.

Υπάρχει -ωστόσο- μια σημαντική παράμετρος γύρω από το εν λόγω ζήτημα καθώς θα πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσει όλα όσα αφορούν τη «μετακόμισή» του στο Καυτανζόγλειο. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ προτίθεται να αναλάβει το αναγκαίο λίφτινγκ του γηπέδου, κάτι που πρέπει να προσμετρηθεί -όμως- στο μίσθωμα και να κατατεθεί η ρύθμιση που θα βοηθήσει στη συμφωνία χρήσης και παραχώρησης του Καυτανζογλείου.

Ο δρόμος ανοίγει, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων: «Συμπληρώνεται νομοθετικά η δυνατότητα χρηματοδότησης, από Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων (π.χ., Καυτανζόγλειο και χρήση του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ)».

Σαββίδης: Αυτά τα γήπεδα «κοιτάζει» για τη Νέα Τούμπα

Η νέα Τούμπα, το «όνειρο» του Σαββίδη, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα γήπεδα της Ευρώπης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σχεδιάζει μάλιστα το νέο γήπεδο να χωρά πάνω από 40.000 κόσμο. Όπως μάλιστα γίνεται γνωστό ο ΠΑΟΚ «σκανάρει» τα τόσο της Κράσνονταρ όσο και της Γιουβέντους. Μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο  να αποφασιστεί από κοινού με τον κόσμο της ομάδας το μοτίβο της Νέας Τούμπας.

Γήπεδο της Τούμπας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις