Η είδηση της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η είδηση της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

ΠΑΟΚ: Υπάρχει -ωστόσο- μια σημαντική παράμετρος.

28.01.2021 | 19:46

Η νέα Τούμπα ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια. Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να φτιάξει ένα νέο σύγχρονο γήπεδο ωστόσο όλα τα χρόνια το θέμα έπεφτε στην γραφειοκρατία και τίποτα δεν προχωρούσε. Ωστόσο τώρα ένα μεγάλο «αγκάθι» φαίνεται πως ξεπερνά ο ΠΑΟΚ με φόντο τη μετακόμισή του στο Καυτανζόγλειο. Για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ Νέα Τούμπα, θα πρέπει ο ”δικέφαλος” να μετακομίσει στο γήπεδο που αγωνιζόταν ο Ηρακλής.

Υπάρχει -ωστόσο- μια σημαντική παράμετρος γύρω από το εν λόγω ζήτημα καθώς θα πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσει όλα όσα αφορούν τη «μετακόμισή» του στο Καυτανζόγλειο. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ προτίθεται να αναλάβει το αναγκαίο λίφτινγκ του γηπέδου, κάτι που πρέπει να προσμετρηθεί -όμως- στο μίσθωμα και να κατατεθεί η ρύθμιση που θα βοηθήσει στη συμφωνία χρήσης και παραχώρησης του Καυτανζογλείου.

Ο δρόμος ανοίγει, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων: «Συμπληρώνεται νομοθετικά η δυνατότητα χρηματοδότησης, από Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων (π.χ., Καυτανζόγλειο και χρήση του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ)».

Σαββίδης: Αυτά τα γήπεδα «κοιτάζει» για τη Νέα Τούμπα

Η νέα Τούμπα, το «όνειρο» του Σαββίδη, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα γήπεδα της Ευρώπης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σχεδιάζει μάλιστα το νέο γήπεδο να χωρά πάνω από 40.000 κόσμο. Όπως μάλιστα γίνεται γνωστό ο ΠΑΟΚ «σκανάρει» τα τόσο της Κράσνονταρ όσο και της Γιουβέντους. Μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο  να αποφασιστεί από κοινού με τον κόσμο της ομάδας το μοτίβο της Νέας Τούμπας.

Exit mobile version