Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ναβάλνι επεισόδια: Συνελήφθη η σύζυγός του, πάνω από 1.000 υποστηρικτές στη φυλακή
ΚΟΣΜΟΣ

Ναβάλνι επεισόδια: Συνελήφθη η σύζυγός του, πάνω από 1.000 υποστηρικτές στη φυλακή

Ναβάλνι επεισόδια: Η Ναβάλναγια έκανε γνωστή τη σύλληψή της ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας.

Τη Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι συνέλαβε σήμερα Σάββατο η αστυνομία.  Η σύλληψη έγινε σε μία διαδήλωση στη Μόσχα, όπως έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας. Η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε και την Λιούμποβ Σομπόλ, μία στενή σύμμαχο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου. Η διαδήλωση οργανώθηκε ζητώντας την αποφυλάκιση του αναφερόμενου πολιτικού της αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε ένας μάρτυρας του Reuters.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις σήμερα στη Μόσχα, ζητώντας την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν προφυλακίσει σχεδόν 1000 ανθρώπους σε διαδηλώσεις υποστήριξης του Ναβάλνι που έγιναν σε όλη τη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με το OVD Info.

Μάλιστα διακοπές λειτουργίας έγιναν σήμερα στα δίκτυα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στη Ρωσία, καθώς η αστυνομία έλαβε σκληρά μέτρα για τους διαδηλωτές που στρέφονται κατά του Κρεμλίνου. Οι ρωσικές αρχές, μερικές φορές, προκαλούν παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ώστε να γίνεται πιο δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ των διαδηλωτών, αλλά και η προσπάθεια ανάρτησης βίντεο στο διαδίκτυο.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία πέντε μήνες μετά τη δηλητηρίασή του. Η υπηρεσία φυλακών της Μόσχας είχε ανακοινώσει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον συλλάβει μόλις επιστρέψει, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τους όρους αναστολής της ποινής φυλάκισής του για υπεξαίρεση, σε μια υπόθεση του 2014 την οποία ο Ναβάλνι χαρακτηρίζει «κατασκευασμένη».

Δείτε ακόμη
Το κρυφό παλάτι του Πούτιν: Μια ολόκληρη πολιτεία, με δικό της λιμάνι και… strip club

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις