Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παλάτι Πούτιν: Μια πολιτεία, με δικό του λιμάνι, εκκλησία και μπάρες pole dancing
ΚΟΣΜΟΣ

Παλάτι Πούτιν: Μια πολιτεία, με δικό του λιμάνι, εκκλησία και μπάρες pole dancing

Παλάτι Πούτιν: Το κτήμα στο οποίο είναι χτισμένο το παλάτι του Πούτιν, είναι μεγαλύτερο από το Μονακό

Με τον πιο “επικίνδυνο” τρόπο ξεκίνησε το σχέδιο “εκδίκησης του Βλαντιμίρ Πούτιν” ο πιο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Ρωσία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως υποστηρίζει – με ντοκουμέντα που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τη Μόσχα – το «παλάτι» του Βλαντιμίρ Πούτιν αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει ένα strip club, ένα καζίνο και ένα θέατρο μεταξύ των πολυτελών δωματίων του. Ο Αλεξέι Ναβάλνι ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του τα σχέδια κάτοψης που διέρρευσαν της πολυτελούς ιδιοκτησία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην νότια ακτή της Μαύρης θάλασσας της Ρωσίας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθούν εικονικά οι εσωτερικοί χώροι του παλατιού.

Οι τρισδιάστατες εικόνες του εσωτερικού του «Παλατιού του Πούτιν» δείχνουν μια αίθουσα παιχνιδιών με κουλοχέρηδες, ένα σπα και ένα θέατρο μέσα στο αρχοντικό, μαζί με ένα υπόγειο παγοδρόμιο και ακόμη και αμπελώνες στους κήπους. Ο Ναβάλνι ισχυρίζεται πως το κτήμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης μια εκκλησία και ένα strip club, είναι 39 φορές μεγαλύτερο από το Μονακό. Οι εικόνες αποτελούν μέρος μιας τεράστιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του Ναβάλνι, με ένα βίντεο διάρκειας δύο ωρών που καταγράφηκε πριν από την σύλληψή του. «Υπάρχουν απόρθητοι φράκτες, έχει το δικό του λιμάνι, την δική του ασφάλεια, μια εκκλησία, το δικό του σύστημα αδειών, μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ακόμη και το δικό του συνοριακό σημείο ελέγχου. Είναι ένα ξεχωριστό κράτος μέσα στην Ρωσία» λέει ο Ναβάλνι.

Παλάτι Πούτιν: Οι καταγγελίες του Ναβάλνι για καθεστώς διαφθοράς

Ο επικριτής του Κρεμλίνου κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως ιδιοκτήτη του κτήματος, το οποίο ισχυρίζεται ότι κόστισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ και φέρεται να χρηματοδοτήθηκε μέσω ενός περίπλοκου καθεστώτος διαφθοράς που αφορούσε τον εσωτερικό κύκλο του Πούτιν. Η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομερείς διαδραστικές κατόψεις που ο Ναβάλνι λέει ότι απέκτησε μέσω ενός εργολάβου. Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι κατάφερε να δημιουργήσει τρισδιάστατες εικόνες των εσωτερικών χώρων βάσει των κατόψεων, οι οποίες περιελάμβαναν γυμναστήριο, πισίνα και υπόγειο κελάρι.

Ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι η περιουσία αυτή χτίστηκε με «τη μεγαλύτερη δωροδοκία στην ιστορία». Σύμφωνα με την έρευνά του, το κτήμα, που βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή που φυλάσσεται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, διαθέτει επίσης μια σήραγγα από το αρχοντικό έως την ακτή. «Είναι η πιο μυστική και καλά φυλασσόμενη εγκατάσταση στη Ρωσία» λέει ο Ναβάλνι στο βίντεο, που έχει ήδη 17 εκατομμύρια προβολές μέσα σε ένα 24ωρο από την δημοσίευσή του στο YouTube. «Δεν είναι εξοχική κατοικία – είναι ολόκληρη πόλη ή μάλλον βασίλειο». Η έρευνα δημοσιεύτηκε μία ημέρα αφότου ο Αλεξέι Ναβάλνι, τέθηκε υπό κράτηση μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, που είχε μεταφερθεί για θεραπεία από την δηλητηρίαση με Novichok τον Αύγουστο.

Παλάτι Πούτιν: Το πολυτελές σαλόνι, σύμφωνα με τα σχέδια του Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) κατέχει περίπου 7.000 εκτάρια γης που περιβάλλον το ακίνητο και ότι το συγκρότημα χρηματοδοτήθηκε από τους στενούς συμμάχους του Πούτιν, συμπεριλαμβανομένου του Ιγκόρ Σετσίν, επικεφαλής του γίγαντα των ρωσικών πετρελαίων Rosneft και του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα Γκενάντι Τιμτσένκο.

Ένα ξεχωριστό κράτος με έναν τσάρο: τον Πούτιν

«Είναι ένα ξεχωριστό κράτος στη Ρωσία. Και σε αυτό το κράτος υπάρχει ένας ενιαίος και αναντικατάστατος τσάρος, ο Πούτιν» λέει ο Ναβάλνι, προσθέτοντας πως ο Πούτιν ήταν σε θέση να δώσει στους ισχυρούς παλιούς του φίλους, θέσεις υψηλού προφίλ σε επικερδή κυβερνητικά έργα και να κρύψει τον πλούτο του μέσω των συμμάχων του. «Οι φίλοι του Πούτιν, οι οποίοι έλαβαν από αυτόν το δικαίωμα να κλέψουν ό,τι ήθελαν στην Ρωσία, τον ευχαρίστησαν χτίζοντας ένα παλάτι για το αφεντικό τους». Η νέα έρευνα, η οποία καταλήγει με μία έκκληση για τους Ρώσους να ξεσηκωθούν εναντίον των Αρχών, απηχεί ένα βίντεο στο YouTube του 2017, στο οποίο ο Ναβάλνι κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι ελέγχει μια αυτοκρατορία πολυτελών ακινήτων.

Αυτή η έρευνα πυροδότησε διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας της αντιπολίτευσης. Η ύπαρξη της περιουσίας στην Μαύρη Θάλασσα και η σύνδεση με τον Πούτιν έγιναν γνωστές για πρώτη φορά το 2010 όταν ο επιχειρηματίας Σεργκέι Κολεντσόφ τα περιέγραψε σε μια δημόσια επιστολή προς τον Μεντβέντεφ.

Πούτιν: Η 17χρονη «μυστική κόρη του» είναι αυτό το κορίτσι;

Την ίδια ώρα, ο λογαριασμός Instagram μιας 17χρονης κοπέλας που πιστεύεται ότι είναι ο καρπός του έρωτα του Βλαντιμίρ Πούτιν με μια γυναίκα που διατηρούσε δεσμό μαζί του στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αποκαλύπτεται για πρώτη φορά, την ώρα που πληροφορίες για την κρυφή ζωή του Ρώσου προέδρου έρχονται στο φως από τον ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι. Οι εικόνες από τον λογαριασμό της νεαρής Γιελιζαβέτα -γνωστής και ως Λουίζα- που δημοσιεύει η Daily Mail δείχνουν την υποτιθέμενη «κόρη του Πούτιν» να ποζάρει με μάσκα Gucci, να επιδεικνύει ακριβά παπούτσια και ρούχα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μητέρα της 17χρονης ονομάζεται Σβετλάνα Κριβονόγκιχ και είναι σήμερα 45 ετών. Πρόκειται, γράφει η DM, για μια γυναίκα που ξεκίνησε από καθαρίστρια και κατέληξε εκατομμυριούχος, η οποία διατηρούσε δεσμό με τον Ρώσο πρόεδρο ενώ εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος. Το ζευγάρι φέρεται να χώρισε στις αρχές της δεκαετίας του ’00, μετά την γέννηση της Γιελιζαβέτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού ερευνητικού site Proekt που επικαλείται η εφημερίδα.

Σταχτοπούτα…

Η Κριβονόγκιχ, φερόμενη πρώην ερωμένη του πιο ισχυρού άνδρα στη Ρωσία, βρέθηκε ξαφνικά να έχει στην κατοχή της πολύτιμες μετοχές σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως π.χ. στο χιονοδρομικό θέρετρο Ιγκόρα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια από την Αγία Πετρούπολη. Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο είμαι μάλιστα αγαπημένο «στέκι» του Πούτιν.

Ο εχθρός του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κατηγορεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι χρησιμοποιεί κρατικό χρήμα για να χρηματοδοτεί τις «κρυφές ερωμένες» του, σε καινούργιο βίντεο που κυκλοφόρησε μετά την σύλληψη του ακτιβιστή στη Μόσχα. Ειδικότερα, ο 44χρονος ακτιβιστής ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος ηγέτης (τον οποίο χαρακτηρίζει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο) χρησιμοποιεί ένα «μαύρο ταμείο» για να καλύπτει τα έξοδα των… άλλων γυναικών του και των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένης και της 17χρονης «εξώγαμης κόρης του».

Η Σβετλάνα Κριβονόγκιχ εργαζόταν στα νιάτα της ως καθαρίστρια σε κατάστημα προτού ξεκινήσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο. Γύρω στα 20, όταν υποτίθεται ότι ξεκίνησε η σχέση με τον Πούτιν, ξεκίνησε να συνοδεύει τον ισχυρό Ρώσο ηγέτη στα ταξίδια του. Η απόφοιτος οικονομικής σχολής εκτιμάται πλέον ότι διαθέτει μετοχές αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ στην Bank Rossiya, χωρίς να είναι πλήρως ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποία απέκτησε ξαφνικά πολλά χρήματα μέσα στη δεκαετία του 2000.

Κόρη Βλαντιμίρ Πούτιν Κόρη Βλαντιμίρ Πούτιν Κόρη Βλαντιμίρ Πούτιν Κόρη Βλαντιμίρ Πούτιν
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις