Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαριότητα – πλυντήριο: Σύμμαχος στις δουλειές μας
PLUS

Καθαριότητα – πλυντήριο: Σύμμαχος στις δουλειές μας

Πέρα από τα ρούχα, που πλένουμε στο πλυντήριο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούν να πλυθούν σε αυτό και να μας βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού.

Το πλυντήριο είναι ο ήρωας μας, όσον αφορά το καθάρισμα. Θα έλεγε κανείς, η καλύτερα ανακάλυψη μέχρι στιγμής. Επομένως, το πλάνο είναι να το αφήσουμε να κάνει τις «βρώμικες δουλειές» για λογαριασμό μας. Ήδη ένας αριθμός ρούχων και πραγμάτων εν γένει απαιτούν πλύσιμο στο χέρι, υπάρχει όμως κι ο αντίποδας. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα πράγματα που μπορούμε να πλύνουμε στο πλυντήριο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταπονούμε τα χέρια μας και οι ημερήσιες δουλειές θα λιγοστέψουν, κι αν όχι σίγουρα θα ευκολύνουν. Τα αντικείμενα αυτά θα πλυθούν με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να χαλάσουν τα ίδια ή να επιβαρύνουν το πλυντήριο. Το μοναδικό πράγμα που θέλει προσοχή είναι οι οδηγίες του κατασκευαστή στην ετικέτα κάθε αντικειμένου.

Αν και ίσως το έχουμε ήδη στο μυαλό μας και να το κάνουμε ήδη πράξη, τα backpacks μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Δεν απαιτούν πλύσιμο στο χέρι και για όποιον δεν το ήξερε σίγουρα θα είναι σωτήρια πληροφορία αυτή. Γιατί οι τσάντες αυτές είναι μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας με αποτέλεσμα να λερώνονται πιο εύκολα. Τις χρησιμοποιούμε στο γυμναστήριο, να κουβαλάμε τα πράγματά μας, τα παιδιά μας στο σχολείο. Όταν έρθει η ώρα να πλυθούν, πρέπει να προσέξουμε 4 συγκεκριμένα πράγματα. Πρώτον να ελέγξουμε στην ετικέτα τις οδηγίες του κατασκευαστή, για να είμαστε σίγουροι ότι το υλικό ενδείκνυται για πλύση στο πλυντήριο. Δεύτερον να αδειάσουμε τις θήκες και τις τσέπες και να κλείσουμε τα φερμουάρ τους. Είναι μετά έτοιμες για πλύσιμο.

φούσκες πλυντήρια

Καθαριότητα – πλυντήριο: Αντικείμενα που πλένονται επίσης στο πλυντήριο

  • Μαξιλάρια: Τα περισσότερα μαξιλάρια μπαίνουν στο πλυντήριο. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής πρέπει να πλένονται κάθε 3-6 μήνες, για να απομακρύνονται τα βακτήρια και οι δυσάρεστες οσμές.
  • Κουρτίνα του μπάνιου:  Η κουρτίνα του μπάνιου πρέπει να καθαρίζεται κάθε σεζόν. Ανεξαρτήτως υλικού, vinyl, νάιλον, βαμβάκι, πρέπει να πλένεται με ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό.
  • Τα λούτρινα παιχνίδια: Η παρέα των μικρών παιδιών πρέπει να πλένεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί είναι γεμάτα βακτήρια και βρωμιές από την έντονη χρήση τους. Για να μπουν βέβαια στο πλυντήριο, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε κάποιον μηχανισμό, ώστε να μην χαλάσει το απορρυπαντικό και το ίδιο πλυντήριο.
  • Εξοπλισμός της γυμναστικής: Οτιδήποτε αποτελείται από ύφασμα μπορεί να μπει στο πλυντήριο. Για να μην χαλάσει, όμως, το μηχάνημα πρέπει να έχουμε κλείσει το velcro στους ιμάντες και τα φερμουάρ. Χρησιμοποιούμε έναν κύκλο πλύσης σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Πατάκια: Θέλουν συχνή πλύση είτε πρόκειται για το πατάκι της εισόδου, είτε για το πατάκι του μπάνιου. Μπορούμε να τα πλένουμε στο πλυντήριο σε εβδομαδιαία βάση.
  • Κρεβάτι του κατοικίδιου: Μπορούμε να πλύνουμε και την επένδυση υφάσματος και το μαξιλάρι. Παρόλα αυτά όσον αφορά το μαξιλάρι, πρέπει να το πλένουμε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα μας. Ο λόγος είναι, για να μην μεταδίδονται οι τρίχες και στα υπόλοιπα υφάσματα.
Πλυντήρια

Δείτε ακόμη:

Τί μπορώ να κάνω με τα άδεια γυάλινα μπουκάλια μου;
Πώς να καθαρίσω την ξύλινη πόρτα μου;
Tips διακόσμησης για μικρά σπίτια!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις