Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μικρό σπίτι διακόσμηση: Ιδέες και συμβουλές για έναν όμορφο χώρο
PLUS

Μικρό σπίτι διακόσμηση: Ιδέες και συμβουλές για έναν όμορφο χώρο

Μικρό σπίτι διακόσμηση: Ιδέες και συμβουλές για να «ανοίξει» ο χώρος σας

.Ένα μικρό σπίτι όσο γοητευτικό και cozy κι αν είναι, υπάρχουν δυσκολίες στην διακόσμηση του χώρου. Η μικρή έκταση είναι περιοριστική για τα έπιπλα, τους καναπέδες, τα τραπέζια και τις καρέκλες. Τα δωμάτια που δεν είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν ένα κρεβάτι ή τα σαλόνια που πρέπει να περιλαμβάνουν τραπεζαρία και γραφείο μαζί, μπορεί να σε δυσκολέψουν. Εδώ είναι μερικές συμβουλές διακόσμησης σπιτιού, που μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται λίγο μεγαλύτερο. Χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να αποκλείσετε κάτι σημαντικό.

Ένας μικρός χώρος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε γεμάτοι. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές διακόσμησης σπιτιού και δημιουργήστε έναν πιο ανοιχτό χώρο διαβίωσης για την οικογένεια και τους φίλους σας. Τα βασικά είναι να έχετε αρκετό φυσικό φωτισμό. Όσο πιο μεγάλα είναι τα παράθυρα τόσο πιο πολύ φως θα μπαίνει και θα «ανοίγει» ο χώρος. Επίσης τα πολυμορφικά έπιπλα και οι χώροι αποθήκευσης, βοηθάνε για να μην «πνίγετε» τα δωμάτια σας.

 

καναπές στον τοίχο

Βιβλιοθήκες τοίχου

Σε αντίθεση με τον παλιό κανόνα ότι τα μικρά έπιπλα είναι τα κατάλληλα σε ένα μικρό σπίτι, η χρήση βιβλιοθήκης από τοίχο σε τοίχο στη διακόσμηση του σπιτιού σας, θα επεκτείνει την εμφάνιση της ψηλής οροφής σας. Ταυτόχρονα παρέχει κι ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

Ουδέτερα χρώματα

Χρησιμοποιήστε φωτεινά και ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το γκρι και το μπεζ. Αυτά δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου και πιο οργανωμένου χώρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός έχει γίνει μια τεράστια τάση.

Διακοσμητικά για μικρό σπίτι

Οι καθρέφτες αποτελούν ένα βασικό στοιχείο για κάθε διακόσμηση σπιτιού, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο ουσιαστικοί σε ένα μικρό σπίτι. Ένας καθρέπτης στον τοίχο του χολ ή πίσω από μια πόρτα θα επεκτείνει τον χώρο σας οπτικά. Ένα μικρότερο σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει έργα τέχνης. Ο πίνακας μπορεί να κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο πολυτελές και μεγαλύτερο.

 

τραπεζαρία σε σπίτι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις