Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γυάλινα μπουκάλια – διακόσμηση: Εν δυνάμει έργα τέχνης
PLUS

Γυάλινα μπουκάλια – διακόσμηση: Εν δυνάμει έργα τέχνης

Αντί να πετάμε τα άδεια γυάλινα μπουκάλια που μας περίσσεψαν στην κάβα, μπορούμε να βρούμε αμέτρητους τρόπους να τα μεταμορφώσουμε.

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί σε δίλημμα ως προς το τι να κάνουμε με τα γυάλινα μπουκάλια. Να τα πετάξουμε ή μήπως να τα χρησιμοποιήσουμε αλλιώς; Σίγουρα δεν είχαμε σκεφτεί την διακόσμηση. Ένα γυάλινο μπουκάλι είναι ένα εν δυνάμει έργο τέχνης και έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει την αισθητική του χώρου μας. Αφού πέρασαν και οι γιορτές, σίγουρα έχουμε μαζεμένα μπουκάλια από κρασιά ή άλλα ποτά. Δεν χρειάζεται να πάνε κατευθείαν στην ανακύκλωση, υπάρχουν τρόποι να τα χρησιμοποιήσουμε ως διακοσμητικά. Έτσι θα κάνουμε και μια καλή πράξη για το περιβάλλον και θα περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα μας.

Υπάρχουν πολλά βίντεο σε σχεδόν όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες, στα οποία οι χρήστες δείχνουν τρόπους και οδηγίες να μεταμορφώσουμε οτιδήποτε έχουμε στην κατοχή μας σε έργο τέχνης. Έτσι, με μεγάλη ευκολία μπορούμε να μάθουμε και να διακοσμήσουμε τα μπουκάλια μας, καθώς τα βίντεο αυτά αυξάνονται καθημερινά. Για να ξεκινήσουμε τις χειροτεχνίες, μας κάνει οποιοδήποτε μπουκάλι έχουμε στην άκρη, είτε αυτό είναι από σάλτσα, είτε από βότκα. Και ως προς την πράξη που θα χρειαστούμε, δεν χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, ούτε βέβαια και κάποιο έμφυτο ταλέντο. Για να γίνει σωστά η δουλειά χρειάζεται μόνο υπομονή και καλή διάθεση.

Γυάλινα μπουκάλια – διακόσμηση: Μετατροπή με ακρυλική μπογιά

Ο ένας τρόπος μεταμόρφωσης είναι η ακρυλική μπογιά. Μπορεί κάποιος να επιλέξει όποιο χρώμα του αρέσει και να δημιουργήσει ένα πιο minimal στιλ βάζου. Επίσης, αν θέλει να αποφύγει την μονοτονία του ενός χρώματος, μπορεί να βρει στην αγορά μεταλλικά σπρέι που δημιουργούν μια ιριδίζουσα εικόνα. Ακόμη μια καλή πρόταση είναι για τα μπουκάλια που έχουν βαφτεί άσπρα να ζωγραφίσουμε ασύμμετρα στο κάτω μέρος ένα διαφορετικό, πιο έντονο χρώμα. Αν από την άλλη κάποιος είναι περισσότερο “της υπερβολής” τότε κάλλιστα μπορεί να βάψει το μπουκάλι του με δύο ή και περισσότερα χρώματα. Ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσει κανείς αυτά τα χρώματα είναι δική του επιλογή, καθώς έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές τεχνικές.

Γυάλινα μπουκάλια – διακόσμηση: Boho διακόσμηση

Το boho στυλ έχει ανέβει πάρα πολύ στην σκάλα της μόδας και είναι προτιμότερος τρόπος διακόσμησης για πάρα πολλούς ανθρώπους. Έτσι λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε και να ντύσουμε τα «γυμνά» μπουκάλια μας κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι ψαλίδι, κόλλα και σπάγκος, για να τυλίξουμε με αυτόν το μπουκάλι. Με την κόλλα θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις άκρες του και το ψαλίδι θα το χρειαστούμε για να τον κόψουμε όταν ολοκληρωθεί το τύλιγμα. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε ένα αρκετά απλό τρόπο να μετατρέψουμε μπουκάλια και βαζάκια φαγητών σε διακοσμητικά, ακόμα και για παιδικά πάρτι.

Γυάλινα μπουκάλια – διακόσμηση: Βάση πορτατίφ και ρεσώ

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι χειροτεχνίες, που απαιτούν να είσαι και λίγο “μάστορας”. Μπορεί να μας “ταλαιπωρήσει” λίγο περισσότερο, αλλά ένα πορτατίφ με βάση από γυάλινο μπουκάλι είναι μια πάρα πολύ ωραία πινελιά στα δωμάτια όλων μας. Εννοείται πως υπάρχουν αντίστοιχα βίντεο που δείχνουν πως γίνεται στην πράξη, παρόλα αυτά θέλει πάρα πολύ προσοχή. Αν δε δεν έχει κάποιος πείρα από εργαλεία, καλό θα ήταν να ζητήσει την βοήθεια κάποιου που γνωρίζει. Τον τομέα του φωτισμού έρχονται να κλείσουν τα ρεσώ. Τα ψηλά μπουκάλια με στενό στόμιο και λαιμό μπορούν να γίνουν βάσεις για τα κεριά – ρεσώ. Μια ρομαντική πινελιά στον χώρο μας με λίγα λόγια.

Δείτε ακόμη;

Τα ζώδια σήμερα: Πώς θα είναι η μέρα σου;
Πώς μπορώ να αλλάξω το ρολόι του ύπνου μου;
Τα λουλούδια, η καλύτερη ψυχοθεραπεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις