Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς καθαρίζω ξύλινες πόρτες: Ο καλύτερος τρόπος
PLUS

Πώς καθαρίζω ξύλινες πόρτες: Ο καλύτερος τρόπος

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε και να προστατεύσετε τις ξύλινες πόρτες σας.

Τα ξύλινα έπιπλα και οι πόρτες είναι ιδιαίτερα στην χρήση και τον καθαρισμό τους. Θα έλεγε κανείς, ότι είναι ο εφιάλτης της νοικοκυράς. Για να καθαριστεί μια ξύλινη πόρτα, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας, ότι τα απορρυπαντικά μόνο κακό θα κάνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως τα απορρυπαντικά περιέχουν ουσίες επιβλαβείς προς το ξύλο, καθώς τα απορροφά και είτε χάνει την λάμψη του, είτε φουσκώνει. Το γεγονός ότι θα χαλάσει η πόρτα ή το έπιπλο και δεν θα λειτουργεί σωστά είναι η χειρότερη περίπτωση. Παρόλα αυτά και να μην συμβεί αυτό κανείς δεν θα ήθελε να έχει μια χαλασμένη και “άσχημη” πόρτα. Ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους, το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε θα πρέπει να είναι όμορφο (στα μάτια μας), ώστε να έχει θετικό αντίκτυπο στον ψυχισμό μας. Παρακάτω λοιπόν υπάρχει ο καλύτερος παραδεκτός τρόπος για να καθαρίζονται “με ασφάλεια” οι ξύλινες πόρτες.

Υγρό πράσινο σαπούνι. Αυτός είναι ο σωτήρας των ξύλινων πορτών μας. Αν, λοιπόν, με ένα μαλακό καθαρό πανί ή σφουγγάρι τρίψουμε την πόρτα, τότε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όχι μόνο θα καθαρίσει και θα λάμψει την πόρτα, αλλά θα την απολυμάνει επίσης. Αυτός σίγουρα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς έχουμε ακόμα μία extra προφύλαξη εναντίον του Κορωνοϊού. Βέβαια, για να ξεπλύνουμε στην συνέχεια την πόρτα, θα χρειαστεί μονάχα νερό και ένα στεγνό πανί. Θα πρέπει να την σκουπίσουμε πολύ καλά, ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία. Έτσι, λοιπόν, θα αποκτήσουμε “όλα όσα θέλαμε”. Καθαρές και όμορφες πόρτες, ευκολία στο καθάρισμα, και ένα όμορφο περιβάλλον. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι θα είναι και υγιές, μακριά από μικρόβια και “ιούς”.

Λευκή ξύλινη πόρτα

Πώς καθαρίζω ξύλινες πόρτες: Πράσινο σαπούνι

Το πράσινο σαπούνι το οποίο αποκτά το χρώμα του από το ελαιόλαδο από το οποίο – κυρίως – παράγεται, διατηρεί τα περισσότερα πλεονεκτήματα ενός φυσικά παρασκευασμένου προϊόντος. Η αξία του εκτιμάται από τα αρχαία χρόνια και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην προσωπική υγιεινή, γιατί είναι άκρως ενυδατικό, αντιαλλεργικό και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Πράγμα που, ως επί το πλείστον, σημαίνει ότι καταπολεμά τα μικρόβια. Πέραν όμως από την προσωπική υγιεινή, αφορά και την καθαριότητα. Πρώτον, είναι ειδικό για τον καθαρισμό των βρεφικών και παιδικών ρούχων. Επίσης, αν διαλυθεί σε νερό είναι ιδανικό για το σφουγγάρισμα και -προφανώς- για τον καθαρισμό των ξύλινων επίπλων. Τέλος, λειτουργεί και σαν φυτοφάρμακο, με το διάλυμα του οποίου μπορούμε να προστατεύσουμε τα φυτά από έντομα και ασθένειες.

Πράσινο σαπούνι

Δείτε ακόμη:

Σωματική και ψυχική άσκηση την εποχή των κοινωνικών αποστάσεων
Πέννες αματριτσιάνα, μια εύκολη και πεντανόστιμη ιταλική συνταγή
Λαμπερά μαλλιά με λύση από το… μανάβικο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις