Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ – Κυβέρνηση: Συνάντηση με ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – Κυβέρνηση: Συνάντηση με ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ

ΕΠΟ - Κυβέρνηση: Τη Δευτέρα 25/1 η τετραμερής για τα σημεία του αθλητικού νόμου που έχουν θορυβήσει την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

ΕΠΟΚυβέρνηση: Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ραντεβού θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για το ποδόσφαιρο. Τόσο η ΦΙΦΑ όσο και η ΟΥΕΦΑ είχαν στείλει επιστολή στις αρχές Δεκεμβρίου και εξέφραζαν σοβαρές αντιρρήσεις για το νέο αθλητικό νόμο. Ειδικότερα, η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή αρχή του ποδοσφαίρου είχαν επιφυλάξεις και διαφωνίες για πέντε σημεία του νομοσχεδίου. Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ήδη έχει ψηφιστεί. 

Υπενθυμίζεται, δε, πως οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ζητούσαν μάλιστα άμεσα συνάντηση με σαφέστατες αιχμές κατά Αυγενάκη. «Μετά από αυτή τη διαδικασία διαβουλεύσεων, προτείνουμε την επισήμανση των ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την εναρμόνιση του Νόμου με τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ ως ομοσπονδίας μέλους της FIFA και της UEFA» έκεγαν μεταξύ άλλων Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή ομοσπονδίες. 

αντιρρησεις με τον αθλητικο νομο η ΦΙΦΑ

ΕΠΟ – Κυβέρνηση: Συνάντηση κορυφής

Σε κάθε περίπτωση το ραντεβού κλείστηκε και θα λάβει χώρα, έστω κι αν αυτό θα πραγματοποιηθεί εναμιση μήνα αργότερα. Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αυτή θα γίνει τη Δευτέρα 25/1. Αναφέρει ειδικότερα η Ομοσπονδία: «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Ε.Ε. ότι την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 θα διεξαχθεί η τετραμερής συνάντηση ΕΠΟ-FIFA-UEFA και του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, με αντικείμενο διατάξεις του Νόμου 4726 που πρέπει να εναρμονισθούν σε σχέση με τα διεθνή καταστατικά και κανονιστικά πλαίσια, καθώς και με το αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου».

έρχεται η ΟΥΕΦΑ

Δείτε ακόμη: 

Κάκος: «Δεν υπάρχει φάουλ στο γκολ του Ολυμπιακού» – Χαμός στο στούντιο – Άνω κάτω η εκπομπή
Κάνει επαφή με Βράνιες η ΑΕΚ
Χωρίς νικητή το ντέρμπι, κερδισμένη η Μάντσεστερ Σίτι “βλέπει” κορυφή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις