Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – καλεντάρι: Αναβολές
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – καλεντάρι: Αναβολές

Φόρμουλα 1 - καλεντάρι: Οριστικά αναβάλλεται η Αυστραλία και η Κίνα, στο Μπαχρέιν ανοίγει η αυλαία στις 28 Μαρτίου - Τι ισχύει με Ιμολα και Πορτογαλία

Φόρμουλα 1καλεντάρι: Η φετινή σεζόν της Φόρμουλα 1 θα έχει καθυστερημένη έναρξη μετά την οριστική αναβολή του Αυστραλιανού αλλά και του Κινέζικου Γκραν Πρι. Οι νέες αναβολές και ανακατατάξεις είναι πραγματικότητα λόγω των περιορισμών κίνησης την εποχή της Covid-19. Οι αγώνες ήταν πρώτος και τρίτος αντίστοιχα στο καλεντάρι του 2021. Έτσι η σεζόν έχει ήδη προγραμματιστεί να ξεκινήσει με τον αρχικά δεύτερο αγώνα, αυτόν του Μπαχρέιν, στις 26-28 Μαρτίου. Το Αυστραλιανό Γκραν Πρι, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 19-21 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί -με τα έως τώρα δεδομένα- στο τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου. Ένας αγώνας στην Ιταλία προστέθηκε στο τριήμερο 16-18 Απριλίου, στην Ιμολα. Και έγινε ο δεύτερος αγώνας της σεζόν στη χώρα.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο αριθμός των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για τη σεζόν παραμένει αμετάβλητος”, δήλωσε ο πρόεδρος της F1 Στέφανο Ντομενικάλι και πρόσθεσε: “Η παγκόσμια πανδημία δεν επέτρεψε ακόμη στη ζωή να επιστρέψει στο φυσιολογικό, αλλά δείξαμε το 2020 ότι μπορούμε να αγωνιστούμε με ασφάλεια. Είμαστε το πρώτο διεθνές άθλημα που επέστρεψε στους αγώνες και έχουμε την εμπειρία και τα σχέδια για τη νέα σεζόν”.

imola is once more in f1's calendar

Φόρμουλα 1 – καλεντάρι: Πορτογαλία και… μετακινήσεις

Η F1, στο μεταξύ, αναφέρει ότι οι συζητήσεις για μια νέα ημερομηνία για το κινεζικό Γκραν Πρι, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 9-11 Απριλίου, συνεχίζονται. Ο τρίτος αγώνας της σεζόν, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Και ήδη έχει βρεθεί πιθανός αντικαταστάτης, με τον πίστα Πορτιμάο της Πορτογαλίας να έχει προκριθεί αν χρειαστεί. Αλλωστε δεν πέρασε απαρατήρητο το ντεμπούτο της πέρυσι.

Κατά τα άλλα, οι ημερομηνίες των αγώνων της Βραζιλίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Αμπού Ντάμπι μετακινήθηκαν. Ετσι ώστε να φιλοξενήσουν τον αναβληθέντα αγώνα της Αυστραλίας. Η Βραζιλία κινείται προς τα εμπρός μία εβδομάδα (7 Νοεμβρίου), ενώ οι δύο τελευταίες έχουν προχωρήσει μια εβδομάδα στις 5 και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο 17 από τους 22 προγραμματισμένους αγώνες της F1 διεξήχθησαν το 2020. Ενώ η σεζόν του 2021 αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ με 23 αγώνες.

Το ανανεωμένο νέο καλεντάρι:
28/3 – Μπαχρέιν (Σαχίρ)
18/4 – Ιταλία (Ίμολα)
2/5 – ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟ
9/5 – Ισπανία (Μπαερτσελόνα)
23/5 – Μονακό (Μονακό)
6/6 – Αζερμπαϊτζάν (Μπακού)
13/6 – Καναδάς (Μόντρεαλ)
27/6 – Γαλλία (Λε Καστελέ)
4/7 – Αυστρία (Σπίλμπεργκ)
18/7 – Μεγάλη Βρετανία (Σίλβερστοουν)
1/8 – Ουγγαρία (Βουδαπέστη)
29/8 – Βέλγιο (Σπα)
5/9 – Ολλανδία (Ζάντφορτ)
12/9 – Ιταλία (Μόντσα)
26/9 – Ρωσία (Σότσι)
3/10 – Σιγκαπούρη (Σιγκαπούρη)
10/10 – Ιαπωνία (Σουζούκα)
24/10 – ΗΠΑ (Ωστιν)
31/10 – Μέξικο (Μέξικο Σίτι)
7/11 – Βραζιλία (Σάο Πάολο)
21/11 – Αυστραλία (Μελβούρνη)
5/12 – Σαουδική Αραβία (Τζέντα)
12/12 – Αμπού Ντάμπι (Γιας Αϊλαντ)

china grand prix have not confirmed yet

Δείτε ακόμη: 

Σκέψεις για πώληση Τσόλακ στον ΠΑΟΚ
Ξεκίνησε η μάχη χαρακωμάτων στο μπάσκετ, με αφορμή το κύπελλο
Πάνε για μετάθεση στα μέσα Φεβρουαρίου οι εκλογές της ΕΠΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις