Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Η κόρη μου η σοσιαλίστρια: Πού και πώς είναι σήμερα το εργοστάσιο που γυρίστηκε η ταινία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια: Πού και πώς είναι σήμερα το εργοστάσιο που γυρίστηκε η ταινία

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια: Γνωρίζετε πού είναι το εργοστάσιο όπου έγιναν τα γυρίσματα και πώς είναι σήμερα;

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η «εθνική σταρ της Ελλάδος» όπως χαρακτηρίστηκε, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε σε πάρα πολλές ταινίες, οι οποίες αγαπήθηκαν από τον κόσμο και τις οποίες παρακολουθεί μέχρι σήμερα. Σε πολλές από αυτές πρωταγωνιστεί μαζί της ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τον οποίο ήταν τηλεοπτικό αλλά και κανονικό ζευγάρι. Μια από αυτές είναι η ελληνική ταινία ”Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”.

Γνωρίζετε πού είναι το εργοστάσιο όπου έγιναν τα γυρίσματα και πώς είναι σήμερα; Πιθανόν όχι. Κι όμως είναι δίπλα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Πεύκο. Η υπόθεση της παλιάς αγαπημένης ελληνικής ταινίας είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο χήρος εργοστασιάρχης Αντώνης Δέλβης έχει μία μοναχοκόρη, τη Λίζα, που σπουδάζει στο Λονδίνο. Ο Δέλβης ονειρεύεται ότι η Λίζα θα τον αντικαταστήσει μια μέρα στη διεύθυνση του εργοστασίου του. Εκείνη όμως καταφτάνει από το Λονδίνο με εντελώς νέες και ανατρεπτικές ιδέες. Ετοιμάζεται να αναλάβει τη διεύθυνση του εργοστασίου σκοπεύοντας να κάνει πολλές καινοτομίες. Κυρίως ήθελε να χτυπήσει την αυταρχικότητα του πατέρα της. Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές ιδέες της, σχετικά με την απασχόληση, οδηγούν τη Λίζα σε σύγκρουση με τον πατέρα της και με την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής.

Η ταινία βασίστηκε στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία που έγραψε ο Αλέκος Σακελλάριος για το καλλιτεχνικό δίδυμο Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Για κάποιους η ταινία αυτή είναι ένα δείγμα του παλιού, καλού κινηματογράφου, για άλλους μία από τις πιο ελαφριές και άστοχες στιγμές του και για κάποιους άλλους απλά μια ταινία με καλτ στοιχεία και μια ευκαιρία να γελάσουν.

Αλίκη Βουγιουκλάκη Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις