Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νότια Αφρική ελέφαντας: Εικόνες που προκάλεσαν οργή
ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική ελέφαντας: Εικόνες που προκάλεσαν οργή

Νότια Αφρική ελέφαντας: Η στάση που κρατάμε απέναντι στα ζώα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και σε κάθε περίπτωση είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων και της παιδείας που έχουμε.

Η στάση που κρατάμε απέναντι στα ζώα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και σε κάθε περίπτωση είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων και της παιδείας που έχουμε. Κάποιος είχε πει ότι δεν μπορεί να απευθυνθεί στα ζώα παρά μόνο στον πληθυντικό, ενώ μια άλλη κάνει έλξεις κρεμασμένη από τους χαυλιόδοντες ενός ελέφαντα στη Νότια Αφρική. Ο λόγος για μια ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου CrossFit, η οποία , επισκέφτηκε το πάρκο ελεφάντων Adventures with Elephants στην περιοχή Mabula της Νότιας Αφρικής και θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε αυτού του είδους την… γυμναστική.

Όπως είναι φυσικό, η ενέργεια, την οποία η ίδια φρόντισε να προωθήσει στα social media, προκάλεσε αντιδράσεις και κατακραυγή, τόσο εναντίον της ίδιας, όσο και εναντίον του καταφυγίου ζώων που επέτρεψε μια τέτοια ενέργεια. Η γυναίκα πάντως, το όνομα της οποίας ταυτίστηκε ως Έμμα Ρόμπερτς, δεν φάνηκε να πτοείται, προχωρώντας σε σχόλια από την πλευρά της.

Νότια Αφρική ελέφαντας: Οι αντιδράσεις

Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε, προκάλεσε έντονη αντίδραση των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ένα άτομο να σχολιάζει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανε αυτό. Δεν έχει κοινή λογική και ενσυναίσθηση. Ο ελέφαντας αξίζει να τον αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Να είστε ευγενικοί μαζί τους». Ένα άλλο άτομο είπε: «Απολύτως αποτρόπαιο. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον τρόμο που περνούν τα άγρια ζώα. Οι χαυλιόδοντες των ελεφάντων δεν προορίζονται για να συγκρατούν το βάρος των ανθρώπων». «Αυτό είναι φρικτό και κάνει κομμάτια την καρδιά μου. Σας ευχαριστούμε που στρέψατε την προσοχή μας σε αυτό», είπε ένας άλλος χρήστης του Twitter.

Νότια Αφρική ελέφαντας: Η απάντηση της Ρόμπερτς

Η Ρόμπερτς, η οποία έχει το δικό της γυμναστήριο CrossFit, κυκλοφόρησε αργότερα μια δήλωση σχετικά με το περιστατικό, στον τώρα διαγραμμένο λογαριασμό της στο Instagram, υπερασπιζόμενη τις ενέργειές της. «Για χάρη αυτής της καταπληκτικής εγκατάστασης επέλεξα να αφαιρέσω την ανάρτησή μου», είπε. «Δεν συμφωνώ ότι το να μοιράζεσαι μια καταπληκτική στιγμή με αυτό το ζώο είναι σκληρό με κάθε τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που βλέπουν μόνο το αρνητικό. Το να χτυπάς τους ελέφαντες είναι σκληρό, το να τους ιππεύεις δεν είναι το ιδανικό, το να τους κρατάς σε φρικτά περιβάλλοντα και να τους σκοτώνεις για το ελεφαντόδοντο είναι σκληρό», πρόσθεσε και συνέχισε.

 

«Η παροχή ενός σπιτιού στο φυσικό τους περιβάλλον και το να διδάσκουν τους ανθρώπους για το πόσο έξυπνοι και υπέροχοι είναι, δεν είναι σκληρότητα. Δυστυχώς, μόνο ένα μικρό ποσοστό του κόσμου είναι αρκετά ανοιχτόμυαλο για να το δει αυτό. Όσοι μου στείλατε υπέροχα μηνύματα, σας ευχαριστώ. Όσοι από εσάς έχετε κάνει αυτήν την εκπληκτική εμπειρία για μένα, να την αισθάνομαι σαν κάτι που πρέπει να ντρέπομαι… Ντροπή σε σας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις