Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΝΒΑ – Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Κανένα “No Politica”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΝΒΑ – Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Κανένα “No Politica”

ΝΒΑ - Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Τη δική τους φωνή ύψωσαν οι αστέρες του ΝΒΑ μολονότι αγωνίστηκαν παρά τα τεκταινόμενα στην Ουάσιγκτον

ΝΒΑΕπεισόδια στο Καπιτώλιο: Στις ΗΠΑ και το μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, το ΝΒΑ, η έννοια “No Politica” απλά δεν υφίσταται. Παίκτες αμειβόμενοι με εκατομμύρια οι σταρ του “μαγικού κόσμου”, αλλά στη συντριπτική τους πλειονότητα σκεπτόμενοι. Πολιτικά όντα και με άποψη την οποία δεν κρύβουν κάτω από τον πακτωλό εκατομμυρίων με τον οποίο αμείβονται. Και που δικαίως θα τους προσέφερε ασφάλεια αν το επιθυμούσαν. Και σε μια μέρα σαν την χθεσινή, με όσα τραγικά συνέβησαν στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, δεν μπορούσαν να μην πάρουν θέση!

Οι διοικούντες το ΝΒΑ δεν συναίνεσαν σε ενδεχόμενη αναβολή αγώνων. Αλλωστε οι Ουίζαρντς, η ομάδα της Ουάσινγκτον, έπαιζαν εκτός έδρας. Στη Φιλαδέλφεια με τους Σίξερς. Ομως σε άλλα γήπεδα δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Ενδεικτικά, στο Φοίνιξ, οι Σανς υποδέχτηκαν τους Ράπτορς του Τορόντο. Στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων ΗΠΑ και Καναδά οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν και σε έναν κύκλο ενωμένοι εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα όσα γίνονταν στην πρωτεύουσα την ίδια ώρα.

ΝΒΑ – Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Σε Μιλγουόκι και Βοστόνη

Στο Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο τόσο οι Μπακς όσο και οι Πίστονς γινάτισαν δις αμέσως μετά το τζάμπολ του μεταξύ τους αγώνα. Μία για τις θλιβερές εικόνες στην καρδιά της αμερικανικής Δημοκρατίας. Και μία ως διαμαρτυρία για την απόφαση την Τρίτη να μην ασκηθεί δίωξη στον αστυνομικό που είχε δολοφονήσει τον Τζέικομπ Μπλέικ τον Αύγουστο στη Μινεσότα. Με το να γονατίσουν, διαμαρτυρήθηκαν και οι Σέλτικς με τους Χιτ στο δικό τους ματς, για τον ίδιο λόγο. Τα τεκταινόμενα στην Ουάσινγκτον και την απόφαση για την δολοφονία της Μινεσότα. Και εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση που υπέγραψαν όλοι οι παίκτες!

Δείτε ακόμη: 

Ολυμπιακός: Έτοιμος να αποκτήσει τον Πινακά
“Ποιος Ρονάλντο, πρώτος σκόρερ εγώ με 1.283”
“Μπαμ” από την άσημη Κορνέγια, απέκλεισε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο κύπελλο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις