Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – Πελέ vs Ρονάλντο: Τα πιο πολλά γκολ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – Πελέ vs Ρονάλντο: Τα πιο πολλά γκολ

Ποδόσφαιρο - Πελέ vs Ρονάλντο: Το “μαύρο διαμάντι” αμφισβητεί πως τον υποσκέλισε ο Πορτογάλος στη πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών

ΠοδόσφαιροΠελέ vs Ρονάλντο: Δεν δέχεται την “ήττα” του από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο θρυλικός Πελέ. Πιο συγκεκριμένα, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος επιμένει πως ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ των γκολ του. Μάλιστα, ενημέρωσε τον αριθμό τους σε 1,283 από 757. Θυμίζουμε, ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία την Κυριακή στη νίκη της Γιουβέντους με 4-1 απέναντι στην Ουντινέζε. Έτσι, έφτασε τα 758 γκολ σε επίσημα παιχνίδια, ξεπερνώντας τον Πελέ που έχει σημειώσει 757 τέρματα.

Πλέον, ο Ρονάλντο βρίσκεται πίσω μόνο από τον Γιόζεφ Μπίτσαν, που έχει σκοράρει 805 τέρματα από το 1931 έως το 1957. Όταν και ολοκλήρωσε την καριέρα του σε Αυστρία και Τσεχία. Πάντως, μόλις μερικές ώρες μετά από το ιστορικό επίτευγμα του Κριστιάνο, ο Πελέ ενημέρωσε την βιογραφία του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Και έγραψε συγκεκριμένα: “Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών (1,283)”. Πρόκειται για έναν πολύ αμφισβητούμενο απολογισμό πάντως, αφού περιλαμβάνει γκολ που επιτεύχθηκαν σε φιλικά, ταξίδια και παιχνίδια εκδηλώσεων. Και μάλιστα σε εποχές που όχι ίντερνετ δεν υπήρχε, αλλά ούτε καν η στατιστική δεν επικρατούσε.

Ποδόσφαιρο – Πελέ vs Ρονάλντο: Τα “φιλικά” γκολ

Θυμίζουμε, ο Πελέ έχει αγωνιστεί από το 1956 έως το 1977 για τις Σάντος, Νιού Γιορκ Κόσμος και την Εθνική Βραζιλίας. Πάντως, σε περίπτωση που ο Ρονάλντο υπολόγιζε τα γκολ που πέτυχε σε φιλικά, τότε μπορεί να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί το ρεκόρ του Βραζιλιάνου θρύλου.

Δείτε ακόμη: 

Έχασε η Λίβερπουλ 1-0 από τη Σαουθάμπτον
Ισοπαλία 1-1 για Βαλένθια και Κάντιθ
Η Λαμία 2-0 τον Άρη με γκολάρα από ψαλιδάκι Αραμπούλι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις