Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – Καπιτώλιο τώρα: Παρέμβαση για την “εισβολή”
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – Καπιτώλιο τώρα: Παρέμβαση για την “εισβολή”

Τραμπ - Καπιτώλιο τώρα: Το Twitter άφησε το μήνυμα του Τραμπ αλλά δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό του γιατί περιέχει ψευδή είδηση που αφορά στη νίκη του στις εκλογές

Με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το Καπιτώλιο. «Ξέρω ότι πονάτε, είχαμε μια εκλογή που εκλάπη από εμάς και όλοι το γνωρίζουν. Αλλά πρέπει να πάτε σπίτι τώρα, πρέπει να έχουμε ειρήνη, να σεβαστούμε τους εκπροσώπους του νόμου και της τάξης» ακούγεται να λέει στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Twitter δεν επιτρέπει σχόλια στο μήνυμα.

Καπιτώλιο τώρα: Μήνυμα Μπάιντεν σε Τραμπ

Προηγήθηκε το μήνυμα Τζο Μπάιντεν προς τους εισβολείς, αλλά και τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. «Με έχετε ακούσει και προηγούμενα να λέω ότι τα λόγια ενός προέδρου έχουν μεγάλη σημασία. Να βγει ο Τραμπ στην τηλεόραση και να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο  Τζο Μπάιντεν. «Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος για όσα συμβαίνουν στο Έθνος μας. Έχουμε φτάσει σε μία σκοτεινή περίοδο για τη Δημοκρατία μας. Η δουλειά των επόμενων τεσσάρων χρόνων πρεπει να είναι η ανάσταση της δημοκρατίας με σεβασμό στο κράτος δικαίου. ο ρόλος της πολιτικής είναι να λύνουμε προβλήματα και όχι να φτάνουμε σε σκηνές χάους», πρόσθεσε.

«Η Δημοκρατία είναι εύθραυστη και απαιτεί ηγέτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στην αναζήτηση της δικής τους ισχύος. Σε μια δημοκρατία 250 χρόνων μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα από αυτά που είδαμε σήμερα. Θυμάμαι τα λόγια του Λίνκολν αναφορικά με το πως η δημοκρατία θα πρέπει να υπηρετείται από τους πατέρες του Έθνους.  Ο Τραμπ να βγει μπροστά. Ο θεός να ευλογεί όσους προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στην Ουάσινγκτον», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις